E
emsiol
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 477
Kupiłem na allegro używane opony do auta. Po rozpakowaniu przesyłki okazało się, że to złom. Opony miały 10 lat (wyczytane z DOT) i materiał przypominał raczej plastik niż gumę. W aukcji nie ma wzmianki o tym. Odesłałem towar sprzedającemu zgodnie z zachowaniem wszelkich zasad allegro. Poinformowałem rzetelnie o numerze konta bankowego do zwrotu pieniędzy. Do dnia dzisiejszego brak kwoty na koncie.
Założyłem spór w allegro. Próbowali od niego dostać odpowiedź- bezskutecznie. Wysłałem 2 wezwania do zapłaty- brak odzewu. Dzisiaj wydrukowałem ostateczne wezwanie do zapłaty myślą o kolejnym kroku, czyli e-sąd, ale coś mnie tknęło. Adresuje je do firmy, a nie do konkretnego właściciela. Czy powinienem adresować do konkretnej osoby?
Jakie inne kroki mogą okazać się skuteczniejsze?
Dług nie jest duży. 515 zł
Założyłem spór w allegro. Próbowali od niego dostać odpowiedź- bezskutecznie. Wysłałem 2 wezwania do zapłaty- brak odzewu. Dzisiaj wydrukowałem ostateczne wezwanie do zapłaty myślą o kolejnym kroku, czyli e-sąd, ale coś mnie tknęło. Adresuje je do firmy, a nie do konkretnego właściciela. Czy powinienem adresować do konkretnej osoby?
Jakie inne kroki mogą okazać się skuteczniejsze?
Dług nie jest duży. 515 zł