Jak napisac do sądu ?????

• Autor wątku Autor wątku Agatkak0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Agatkak0

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mniej wiecej 5 miesecy temu pracowalam u znajomej ktora zalozyla mala firme. Niestety nie zarejestrowala jej wiec nie dostawalam zadnych dokumentow od niej. Klopot pojawil sie kiedy miala mi dac pieniadze za ostatni okres pracy ..... Niestety minelo 5 miesiecy a ona nie odbiera moich telefonow. Kiedy juz odbierze (co graniczy z cudem) wypiera sie ze nie ma pieniedzy. Wiem ze je ma , chodzi na aerobik , wynajmuje mieszkanie.... Kiedy w grudniu dzwonilam do niej powiedziala ze nie ma juz pieniedzy bo musiala zrobic prezentu na gwiazdke .... i powiedziala ze do konca stycznia (tego roku) bedzie miec na pewno. Niestety wciaz nie odbiera telefonu. Chcialabym pozwac ja do sadu. Postaram sie znalezc dowodu ze u niej pracowalam , dodatkowo miala "na czarno" firme i tak tez zatrudniala pracownikow. Prosze pomozcie mi jak napisac takie pisemko. Lub podajcie pomysly jak bez sadu odzyskac moje pieniadze. Dzieki bardzo pozdrawiam

Złóż pozew, formularze dostępne są w sekretariatach Sądu - Wydział Cywilny lub Grodzki w zależności od Sądu. Panie w sekretariacie napewno coś podpowiedzą. W pozwie oczywiście możesz umieścić informację, że nie posiadasz żadnego dokumentu, z której wynika należność oraz opłacić pozew. Sąd wyda nakaz zapłaty, nada klauzulę wykonalności i udasz się z nim do komornika, lub w przeciwnym razie skieruje sprawę na rozprawę. To oczywiście tak w skrócie!:)

Powodzenia!!

Powrót