Jak napisać zaświadczenie od pracodawcy potrzebne dla osadzonego w areszcie???

• Autor wątku Autor wątku rustyka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rustyka

Użytkownik
Odpowiedzi
158
A konkretnie chodzi o pismo dla osadzonego w AŚ, od jego pracodawcy, że po opuszczeniu aresztu, nadal bedzie u niego zatrudniony. Czy ktoś miał z tym doczynienia i wie jak powinno takie pismo wyglądać ?? Pomocy!!!

Nie miałem, ale myślę że jak normalne pismo, z podaniem danych osadzonego, oznaczeniem pracodawcy etc. Nie ma chyba formalnych wymagań dla tego typu pism.

Dokładnie tak jak pisze Atmosphere - ważne aby pismo było czytelnie napisane, i aby były na nim dokładne namiary na firmę - adres, telefon etc.

Z tego co mówił mi adwokat to ma być jako taka opinia o pracowniku i zarazem zaświadczenie iż nadal bądzie u niego zatrudniony .!! Tylko jak to zacząć eh..

Proszę przeczytać wcześniejsze porady.
Niech pracodawca weźmie kartkę, dlugopis (a jeszcze lepiej usiądzie do komputera :D ) i napisze parę zdań o pracowniku plus oświadczenie że po opuszczeniu "wczasów" chce go zatrudnić u siebie w zakładzie.

To ja mam to napisać a jego pracodawca podpisze, ale myślę że podołam temu zadaniu. Dzięki za pomoc.

rustyka napisał:
To ja mam to napisać a jego pracodawca podpisze, ale myślę że podołam temu zadaniu. Dzięki za pomoc.

To oświadczenie ma pochodzić od pracodawcy, a nie od Pani.
Napisanie 3 czy 4 zdań raczej nie powinno przerastać możliwości pracodawcy.

Ja doskonale o tym wiem, ale nic na to nie poradzę :-( Żyjemy w takim kraju a nie innym.Pozdrawiam

Powrót