jak odmówić pracy żeby nie stracić prawa do dotacji na firme

• Autor wątku Autor wątku rav2030
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rav2030

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Potrzebuję szybkiej odpowiedzi, ponieważ jutro mam się spotkać z pracodawcą. Temat brzmi następująco:
Mam 20 lat i chce otworzyć firmę. Oczywiście chce wziąć dotacje z Urzędu Pracy. Musiałem sie zarejestrować jako bezrobotny i niestety dostałem ofertę pracy. Nie mogłem odmówić, bo straciłbym prawo do dotacji, ale wiem, że chce założyć firmę i nie chcę pracować u kogoś. Jak to zrobić, żeby mnie nie zatrudnili w tej firmie, a jednocześnie, żeby nie stracić prawa do dotacji na otworzenie własnej firmy ? Pozdrawiam

Przede wszystkim jest Pan osobą bezrobotną, czyli poszukującą pracy. PUP nie ma obowiązku udzielać Panu bezzwrotnie środków na podjęcie działalności gospodarczej jeśli aktualnie jest możliwość skierowania Pana do pracy bez konieczności nakładu środków pieniężnych.
rav2030 napisał:
Jak to zrobić, żeby mnie nie zatrudnili w tej firmie, a jednocześnie, żeby nie stracić prawa do dotacji na otworzenie własnej firmy ?
Rezygnacja u pracodawcy, to tak samo jakby Pan odmówił w PUP i skutkiem będzie także utrata statusu. Jedyna szansa to taka, że pracodawca znajdzie lepszego kandydata. Zamiar ubiegania się o środki z PUP, to niestety żaden argument.

Powrót