Jak odnalezc osobe odprowadzana do wiezienia

• Autor wątku Autor wątku Admin74
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Admin74

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam
Bardzo prosze o pomoc.dwa dni temu otrzymalam telefon od mojego narzyczonego ze policja jest w domu i musi pojsc do wiezienia na 21 dni za nie zaplacone koszty sprawy. Obawiam sie ze na tych 20 dniach moze sie nie skonczyc poniewaz ma spore dlugi ktore sa juz od roku czasu nie splacane poniewaz zostal bezrobotny. I prosze o pomoc poniewaz nie wiem co mam robic, chcialabym wiedziec dokad go zabrali, gdzie sie znajduje. Nie wiem nic i nie wiem jak mam sie do tego zabrac. Chcialabym chociaz napisac do niego list. Nigdy nie bylam w takiej sytuacji i nie ma mi kto pomoc dlatego bardzo prosze o pomoc

Za koszta sprawy sądowej z pewnością nie trafił pod opiekę państwa. Może za grzywnę.

Po dwóch dniach z dużą dozą prawdopodobieństwa jest w najbliższym ZK/AŚ.

Jeśli nie jest tymczasowo aresztowany to ma możliwości kontaktu z panią przez telefon. Nawet będąc aresztowany może do pani napisać list. Pani też może.

Pod jaki adres moge wyslac do niego ten list?? I czy moge dolaczyc karte aby mial mozliwosc skontaktowania sie ze mna?? Niestety trafil tam bez niczego wiec czy ma wogole jakakolwiek mozliwosc aby mogl zadzwonic do mnie

Ja bym wysłał list polecony na najbliższy Zakład Karny lub Areszt Śledczy. Adres jeśli pani nie zna z pewnością znajdzie w internecie.

Adresata wpisać: imię nazwisko chłopaka, syn.... i adres "sanatorium"

A czy moge miec 100% pewnosc ze na pewno otrzyma ten list i w jakim czasie moze tam dotrzec??

Pewności nie ma żadnej ponieważ na 100% nie wiadomo gdzie został przewieziony.

Może być tak, że został zatrzymany i tymczasowo aresztowany co znacznie wydłuży wszelką korespondencję.

List polecony priorytetowy idzie jeden dzień. Napisać list z podaniem swojego numeru telefonu ( mógł w stresie zapomnieć ), włożyć najtańszą kartę i czekać aż się odezwie bądź nie.

Powrót