Jak odzyskac Arbeitslosendgeld

• Autor wątku Autor wątku malutka396
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malutka396

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dostalam Kündigung od Firmy. Znalazlam Prace Ale Mialam Problem ze znalezieniem pokoju. Musialam opuscic Wohnheim wktorym mieszkalam wczesniej, znalazlam pokoj Ale Bardzo Daleko od miejsca pracy. 2 godz drogi ubanem w jedna strone. Dlatego musialam zrezygnowac z pracy. W Arbeitsamt nie uznali mojego uzasadnienia zalozenia Kündigung. Nie Wiem Co möge w tej sprawie zrobic, prosze o pomoc.

Jakie masz obywatelstwo ????????
Na jakiej podstawie miałaś przyznany socjal. ???

a co tu ma obywatelstwo do sprawy? Pytajaca zrezygnowala na wlasna reke z pracy, ktora miala, zamiast najpierw zapytac sie w Jobcenter, wiec dostala Sperre na 3 miesiace i nic tu nie pomoze

malutka396 napisał:
Dostalam Kündigung od Firmy. Znalazlam Prace Ale Mialam Problem ze znalezieniem pokoju. Musialam opuscic Wohnheim wktorym mieszkalam wczesniej, znalazlam pokoj Ale Bardzo Daleko od miejsca pracy. 2 godz drogi ubanem w jedna strone. Dlatego musialam zrezygnowac z pracy. W Arbeitsamt nie uznali mojego uzasadnienia zalozenia Kündigung. Nie Wiem Co möge w tej sprawie zrobic, prosze o pomoc.

Oczywiscie, ze nie zrozumieli. Bo dojazdy, nawet 2-godzinne, do pracy to nie jest powód do składania wypowiedzenia. Trzeba było szukać nowej pracy na bieżąco, a po znalezieniu sie zwolnić, a nie na odwrot.

Powrót