Jak odzyskać domenę

• Autor wątku Autor wątku adamnurek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adamnurek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dwa lata temu zamierzałem otworzyć firmę, nazwę firmy uzależniłem od wolnej domeny. Nie miałem żadnego adresu mailowego, a firmowy jeszcze nie istniał, dlatego do rezerwacji domeny użyłem kolegi adres mailowy z resztą kolega miał mi też pomagać w sklepie. Otworzyłem firmę pod taką samą nazwą jak nazwa domeny. Minęły dwa lata, przez ten okres opłacałem domenę przez moje konto. Z adresem internetowym i mailowym oraz stroną internetową zapoznało się już setki osób. Wszyscy domenę kojarzą z moją firmą. Miesiąc temu pokłóciłem się z tym kolegą, odszedł z firmy i zabrał całą stronę internetową, po prostu przeniósł domenę na inny serwer. Mógł tak zrobić bo domena była wykupiona na niego.

Proszę o pomoc czy jest szansa na odzyskanie domeny ?

dam od siebie jedną rzecz:
aby odzyskać domenę MAJąC DOWóD ZAPłATY ZA NIą, musisz napisać pisemnie prośbę do tego kto utrzymuje tą domenę, nazwa.pl lub home.pl, o zmianę hasła i emaila do konta gdzie masz tą domenę. to spowoduje ze odzyskasz dostęp do tego konta z tą domeną.
tą prośbę należy zeskanować, oraz dowód wpłaty za tą domenę.
i wysłać emailem w ZAŁĄCZNIKU te dwa zdjecia do biura nazwa.pl lub home.pl.

pozdrawiam.

skoro domena była wykupiona na dane kolegi to nie widzę mozliwości aby właściciel domeny pozmieniał te dane tylko dlatego że ktoś wysłał mu pismo czy maila posługując się innymi danymi niż przy zakładaniu i opłacaniu domeny....

Powrót