jak odzyskac mieszkanie???PILNE PORADZCIE

• Autor wątku Autor wątku daszkad
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

daszkad

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
od urodzenia <czyli od 40 lat> zameldowanA jestem w lokatorskim mieszkaniu społdzielczym i w zasadzie przez cały ten czas,z krotkimi przerwami, w tym mieszkaniu przebywam.Jednak ostatnio dowiedziałAm sie ze w ewidencji spoldzielczej nie figuruje.
prosze o odpowiedz jaki jest moj rzeczywisty statut jako lokatora tego lokalu mieszkalnego na dzien dzisiejszy.
jak moge ponownie znalezc sie na liscie najemców tego lokalu i czy jest to w ogole mozliwe?? BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ JAK NAJSZYBCIEJ
POZDRAIAM

a z kim pan tam mieszkał?

Jeżeli z rodzicami to po ich śmierci przysługuje panu roszczenie o wstąpienie w stosunek najmu, jako osobie najbliższej.

[cytat="ChrisYS":2quk87qi]a z kim pan tam mieszkał?

Jeżeli z rodzicami to po ich śmierci przysługuje panu roszczenie o wstąpienie w stosunek najmu, jako osobie najbliższej.[/cytat:2quk87qi]

dziekuje uprzejmie za podpowiedz a jezeli Pan/Pani posiada szersza wiedze w zakresie prawa mieszkaniowego,prosze o dalsze wyjasnienia

głownym najemca był ojceiec ktory zmarł 2 lata temu a mama prawdopodobnie nie przepisała członkostwa w spoldzielni na siebie. W tej chwili i ona zmarła, wiec nie wiem czy moge próbowac załatwic te sprawe na soje imie.
Czy mam takie prawo jezeli zona moja z ktora od dłuzszego czasu pozostaje w prawnie nieusankcjonowanej separacji jest włascicielka innego mieszkania<niespódzielczego>

No to w tej sytuacji pozostaje do rozstrzygnięcia kwestia czy prawo do drugiego mieszkania przysługuje tylko żonie czy stanowi majątek wspólny.

Powrót