K
kris2600
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam.jak odzyskac mieszkanie?mieszkanie moich dziadkow mialo nalezec do mnie,ale niestety nie zdazyli przed smiercia spisac testamentu i wszystko wpadlo w lapy mojej matki(ich jedynej corki)ktora bez problemu zameldowala mnie na stale w danym mieszkaniu.w ktorym zamieszkalem z rodzina.niestety bez mojej wiedzy i zgody zameldowala tam rowniez moja zone z ktora zamierzalem sie rozwiezc!po paru miesiacach,po rozwodzie doszlismy z byla juz zona do porozumienia(zgodzilem sie ze wzgledu na nasze dziecko) ze pozostanie w danym mieszkaniu do czasu kiedy znajdzie inne mieszkanie dla siebie i dziecka.ja w tym okresie przebywalem za granica,a nawet bedac w kraju przebywalem u swojej rodziny,po to tylko by nie wchodzic sobie w droge i uniknac awantur.niestety po jakims czasie przypadkowo dowiedzalem sie ze moja matka sprzedala mieszkanie mojej ex,razem zlozyly w urzedzie wnioski o wymeldowanie mnie i niestety udalo im sie to zrobic.kiedy udalem sie do urzedu w celu wyjasnienia otrzymalem tylko odpowiedz ze jest juz za pozno by zmienic cokolwiek w tej sprawie i ze i tak zostane wymeldowany.niczego nie zmienil fakt ze nie zostalem przez nikogo powiadomiony o toczacej sie sprawie!teraz zostalem bez niczego,tzn.bez mieszkania i nawet adresu.zostalem bezdomnym!prosze pomozcie!prosze o madre i rozsadne porady co moglbym zrobic by odzyskac mieszkanie.dziekuje.