Jak odzyskać pieniądze wpłacone na konto oszusta?

• Autor wątku Autor wątku JarekJanik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JarekJanik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam poważny problem znalazłem ogłoszenie na allegro (oto moto) ze skuterem na części ponieważ potrzebowałem silnika dogadałem sie ze sprzedającym na GG i wpłaciłem mu 450zł na konto bankowe z racji że było to ogłoszenie nie mogłem kliknąć kup teraz. Był z nim dobry kontakt dał nawet tel. do czasu kiedy pieniądze nie wpłynęły na jego konto potem ściemniał że wysłał i ze jutro dojdzie (żeby przedłużyć nie wiem po co) i tak kilka razy już się ocknąłem że to oszust i pisałem mu żeby oddał pieniądze że sprawa idzie na policję i tak dalej ale on na moich 10 wiadomości odpisuje np. Paczka dojdzie jutro.A to samo pisał prawie tydzień temu a kurier dostarcza w 24h paczki jak nie wiedział co napisać to nic nie odpisywał nie odbierał telefonu. Mam jego dane,adres tel. numer konta i potwierdzenie z banku że wpłaciłem pieniądze na jego konto po za tym tylko rozmowy na GG. Czy mam szanse na odzyskanie pieniędzy jak pójdę z tym na policję? :rolleyes:

tak masz szanse, jesli w ogole sie nie odzywa to trzeba go scigac bo zapewne sciemnia wiec idz na policje

Sprawa jest na policji już ponad miesiąc i nic,znalazł mnie człowiek który został oszukany przez tego samego idiotę (wpisał w google dane bo na jednym forum napisałem i tak mnie znalazł) i sprawa wygląda tak,że koleś ma 2 konta bankowe ale dane są kogo innego czyli imię,nazwisko i adres jedynie konto bankowe i nr tel sie zgadza ten człowiek na którego podał dane też zgłaszał to na policje i nic nie ja jeden oszukany już kilka tych zgłoszeń jest w tej sprawie ciekawe dlaczego ta durna policja jeszcze go nie namierzyła po numerze konta lub nr telefonu na co oni czekają? :rolleyes:

jak znam życie to jeszcze długo potrwa zanim policja go znajdzie...

ja nie az tak znam sie na zyciu wiec moze troche szybciej:)

JarekJanik napisał:
dlaczego ta durna policja jeszcze go nie namierzyła po numerze konta lub nr telefonu na co oni czekają?
bo są tacy durnie co za parę złotych zakładają konta na swoje dane a później udostępniają je oszustom...

Ponadto tacy ignoranci jak np. ty nawet nie wiedzą jaka jest procedura i ile czasu trwa procesowe zwolnienie banku z tajemnicy bankowej...

mówisz "durna" policja...-- a jak określić osobę która nie widząc motoru , nie widząc kontrahenta,jego dokumentów itp. w ciemno przelewa pieniądze na wskazane jej konto.. ? - uważasz ,że to "inteligent"...?

Powrót