jak odzyskać wiatrówke z policji

• Autor wątku Autor wątku igaga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
igaga

igaga

Użytkownik
Odpowiedzi
108
Witam
Około roku temu policja zatrzymała moja wiatrówke. Sprawa w sadzie dawno sie odbyła, sad wyrokiem nakazał zwrócic wiatrówke, a policja nie reaguje.
Najpierw w policji powiedzieli ze nie maja polecenia z sadu zeby mi ja oddac; potem ze nie ma pani, która siedzi w depozycie i rzeczy wydaje; potem sie okazało ze ta pani jest do13-a ja byłem o 1330!!potem ta pani miała do mnie zadzwonic zebymi powiedziec ze juz moge ja odebrac, i nie dzwoni. Mam do nich 100km w jedna strone wiec nie moge sobie pozwolic na takie przyjezdzanie co dzien.
Co zrobic???Jak napisac pismo o zwrot rzeczy i do kogo??moze do jakiegos wydziału wewnetrznego niech im troche zrobi porzadku:)
Poradzcie cos

Najbardziej rozsądnym rozwiązaniem Pana sprawy było by:
a) skontaktowanie się telefoniczne z depozytariuszem w celu uzgodnienia terminu odbioru wiatrówki,
b) udanie się po nią w godzinach pracy depozytariusza.

Nie wiadomo, czy ktokolwiek przekazał depozytariuszowi że w ogóle Pan był, a tym jak ten ktoś miał się do Pana odezwać?
Nikt Panu też nie zawiezie tego sprzętu - to Pan ma go odebrać.

Prawdą jest także to, że policja nie mogła Panu wydać wiatrówki przed uzyskaniem odpisu wyroku z sądu. To że Pan ma taki dokument nic nie oznacza, ponieważ obecnie dowolny dokument mozna podrobić.

A jeśli już musi Pan pisac, to proponuję skierować pismo do komendanta danej jednostki.

Powrót