Jak odzyskać wynagrodzenie po upadłości konsumenckiej

• Autor wątku Autor wątku joatob
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joatob

Proszę o podpowiedź, jak odzyskać swoje wynagrodzenie. Sąd ogłosił moją upadłość. Syndyk stwierdził, że moje wynagrodzenie (najniższe, zwolnione z zajęć) może wpływać na konto.
Do banku Milenium 30.04 wpłynęło moje wynagrodzenie. Bank znalazł w monitorze sądowym, ze ogłosiłam upadłość i zablokował mi środki. Zostałam pozbawiona środków do życia, bo z wypłaty męża popłaciłam rachunki, czynsz itd, a zawsze żyliśmy z wypłaty mojej. Zadzwoniłam do banku i uzyskałam informację, ze syndyk sam osobiście musi podejść do oddziału i zwolnić wynagrodzenie. Syndyk był ma wyjeździe (wolne majowe) i poszedł do banku w poniedziałek. Złożył pismo, ale dowiedział się, że nie będę mogła swobodnie dysponować pieniędzmi, a jedynie wypłacić je w kasie, nie mogę robić też żadnych przelewów itd. Syndyk powiedział mi, że mam sobie zmienić konto, bo to jest absurd. Ok, tylko że ja w dalszym ciągu nie mogę wypłacić w kasie pieniędzy, bo teraz doszukali się, że owszem syndyk złożył pismo, ale ja mam dostarczyć uprawomocnienie się ogłoszenia upadłości. Jakoś do zablokowania nie potrzebowali tego. Syndyk tego na razie nie ma, złożył wniosek, ale Sąd ma czas i może to potrwać do 3 miesięcy.... Jeżeli syndyk zwolnił mi wynagrodzenie to jakim prawem bank żąda dodatkowych papierków? Gdzie uderzyć?

Powrót