T
trzcina250
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
50 dni temu wygrałem sprawę z operatorem telekomunikacyjnym.Sąd oddalił pozew o zapłatę faktury z 2012r.W sądzie dowiedziałem się,że czas na wniesienie apelacji minął i postanowienie sądu się uprawomocniło.Tylko powiedziano mi ,że Sąd nie wysyła żadnych informacji do operatora.Poza tym stroną skarżącą nie był bezpośrednio operator ,tylko jakaś firma windykacyjna mająca pełnomocnictwo.Co teraz mam zrobić by operator usunął mnie z tzw. "czarnej listy dłużników"?Chciałbym kupić mimo wszystko u niego aktywację ,a od 2 lat mam nałożoną blokadę za "niezapłaconą fakturę".Poprosiłem w sekretariacie Sądu o wydanie czegoś w rodzaju odpisu postanowienia Sądu.Za kilka dni mam je odebrać.Mam zamiar to wysłać operatorowi.Tylko Pani w sekretariacie mam wrażenie ,że dała mi delikatnie do zrozumienia,że to nie załatwi sprawy.Śpieszyłem się i nie "pociągnąłem tematu".Po otrzymaniu takiego odpisu postanowienia operator MA OBOWIĄZEK mnie "oczyścić z długu" i pozdejmować mi wszelkie blokady??Czy będę musiał się znowu z nim sądzić?