Jak pobrać pieniądze od państwa

• Autor wątku Autor wątku ewka661
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewka661

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Od roku mieszkam w uk. Kilka miesięcy temu zaszłam w ciąże z anglikiem, lecz ten nie przyznaje sie do dziecka. On nie chce mieć z tym nic wspólnego. Chcę urodzić w anglii, ale po 3-4 miesiącach od porodu wrócić do polski na stałe. Czy istnieje jakakolwiek możliwość, że dostanę pieniądze na dziecko z anglii mieszkając w polsce? I przez jaki okres? (dodam, że w dokumentach będzie jako ojciec nieznany). Co z paszportem dla dziecka? I jakie obywatelstwo będzie miało moje dziecko ?

ewka661 napisał:
Kilka miesięcy temu zaszłam w ciąże z anglikiem, (...) Chcę urodzić w anglii

Powinna pani zadać te pytania na analogicznym angielskim forum

Dziecko będzie miało obywatelstwa Brytyjskie i Polskie o ile ojciec przyzna sie do tego, ze jest jego (jej) ojcem.

Co do reszty- coz, dzieki takim ludziom w UK sa mocne nastroje anty-EU (za co ciezko jest ich winic).

/// ah, nie doczytalem- jesli ojciec bedzie nie znany, to bedzie ono mialo tylko obywatelstwo Polskie.

A konczac post kolegi - majac obywatlestwo polskie i mieszkajac w polsce, nie mozesz pobierac zadnych swiadczen z UK.

majac benefity jak child tax wjezdzajac z kraju(dluzej niz 8 tyg) nalezy zglosic i wted jeszcze placa 4 tygodnie, pozniej zatrzmuja

Powrót