1
123PAULI
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam wszystkich. Ostatnio pewna osoba dosyć mocno zaszła mi za skórę. Chciałbym na tą osobę napisać donos do Urzędu Skarbowego. Osoba ta sprzedaje sprowadzane z Chin produkty za kwotę kilku tysięcy od sztuki. Nie ma firmy, nie wystawia paragonu, ani faktury, nie płaci cła oraz podatku od uzyskanego dochodu, kiedy zarobek już dawno przekroczył kwotę wolną od podatku. Wszystko co zarobi, czy czysty zysk. Jak najskuteczniej ukrócić takiego delikwenta ? Po prostu zgłosić, a US przeprowadzi zakup kontrolowany, czy może jest skuteczniejszy sposób na to ? Może porozmawiać z tą osobą i wyciągnąć od niej informację ? Niektórzy są na tyle nierozsądni, że sami przyznają się obcym osobom do nielegalnego działania. Czy rozmowy poprzez internet są dowodem, czy musi to być rozmowa telefoniczna lub realne spotkanie ? Proszę o pomoc w tej sprawie.
A i jeszcze chciałbym dodać, że donos chciałbym napisać anonimowo, jednak interesuje mnie, czy jest możliwość abym był informowany o rozwoju całej akcji ? Chciałbym wiedzieć, czy udało się coś zdziałać w tej sprawie i czy donos był skuteczny.
A i jeszcze chciałbym dodać, że donos chciałbym napisać anonimowo, jednak interesuje mnie, czy jest możliwość abym był informowany o rozwoju całej akcji ? Chciałbym wiedzieć, czy udało się coś zdziałać w tej sprawie i czy donos był skuteczny.
Ostatnia edycja: