Jak poprawnie skorzystać z licencji Creative Commons Zero?

• Autor wątku Autor wątku AlfaNetrunner
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AlfaNetrunner

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Dzień dobry, jeżeli jest organizowany konkurs graficzny w którym ma się stworzyć samodzielnie jakąś grafikę czy można skorzystać z wektorów dostępnych na licencji Creative Commons Zero np.***mod*** Przykład mam stworzyć plakat o ekologii więc pobieram darmowy wektor liścia i kuli Ziemskiej do komercyjnego użytku, oczywiście poddaję je własnej obróbce oraz dodaję własnoręcznie stworzone dodatkowe grafiki i w ten sposób tworzę cały plakat. Czy można tak to zrobić oraz czy mogę wtedy przenieść prawa autorskie gotowej pracy na inną osobę?
Z góry dziękuję za odpowiedź

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Odpowiedzi szukaj w treści licencji.

W treści licencji pisze, że nie mogę sprzedawać kopii danej grafiki ale jeżeli ją edytuję to tak, więc teoretycznie mógłbym tak zrobić.

Treść licencji:

What is allowed?
✓ All content on Pixabay can be used for free for commercial and noncommercial use across print and digital, except in the cases mentioned in "What is not allowed".
✓ Attribution is not required. Giving credit to the contributor or Pixabay is not necessary but is always appreciated by our community.
✓ You can make modifications to content from Pixabay.
What is not allowed?
This section only applies to image users and not to the appropriate image authors.

✕ Don't redistribute or sell someone else's Pixabay images or videos on other stock or wallpaper platforms.
✕ Don't sell unaltered copies of an image. e.g. sell an exact copy of a stock photo as a poster, print or on a physical product.
✕ Don't portray identifiable people in a bad light or in a way that is offensive.
✕ Don't use images with identifiable brands to create a misleading association with a product or service.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie jesteśmy suportem autora licencji, wątpliwości wyjaśniaj u źródła. Tutaj zajmujemy się prawem polskim, nie komentujmy ani nie wyjaśniamy udzielonych prywatnych licencji. Masz tam przecież wyjaśnione czego nie wolno, jeśli czegoś nie zrozumiałeś zapytaj autora licencji.

Ostatnia edycja:
Powrót