Jak reklamować oszustwo konsultanta.

• Autor wątku Autor wątku gryzli74
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gryzli74

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam serdecznie mam pewien problem.
W grudniu zeszłego roku po kilku telefonach z działu utrzymania klienta zgodziłem się podpisać dwa aneksy do umowy jaką mam z ***.
W naszej rozmowie KILKAKROTNIE był uzgadniany czas trwania nowego aneksu na 24 miesiące. Gdzie od kilku lat miałem tylko takie podpisywane.
Kurier dostarczył stosowne dokumenty które podpisała moja żona.
Wszystko było dobrze do chwili gdy reklamowałem usługę roamingu po zalogowaniu się do systemu widnieje termin umowy na 36 mcy a nie 24.
Zgłosiłem ten problem lecz odpowiedź jaką dostałem to to że wszystko jest ok bo podpisałem stosownie dokumenty na świadczenie zakupionej usługi.
Wszystkie rozmowy są nagrywane i jestem pewien swoich racji i uzgodnień jakich
dokonałem podczas rozmów z konsultantem , w jaki sposób mogę dochodzić swoich praw chodzi mi o dotrzymanie terminu 24 mcy. bo na takiej podstawie zdecydowałem się na kontynuacje usług w ***.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Po to jest możliwość odstąpienia od takiej umowy podpisanej u kuriera, żebyś mógł się na spokojnie z nią zapoznać i sprawdzić czy aby na pewno zawiera ona takie warunki jakie uzgodniono z konsultantem. Umowa została podpisana, nie skorzystaliście z prawa do odstąpienia i nic nie da się już zrobić. Umowa obowiązuje. Nauczka na przyszłość i tyle.

Tak konsultant dzwonił i rozmawiał ze mną telefonicznie , a umowę podpisała żona ponieważ na nią są świadczone usługi.

No to rozmowę powinna była podjąć osoba będąca stroną umowy (żona), a nie Pan. Poza tym Szanowna Małżonka chyba umie czytać? A Pan przekazał jej treść rozmowy? Cóż, podpisała...

gringo9 napisał:
Po to jest możliwość odstąpienia od takiej umowy podpisanej u kuriera, żebyś mógł się na spokojnie z nią zapoznać i sprawdzić czy aby na pewno zawiera ona takie warunki jakie uzgodniono z konsultantem. .
A jaki jest czas na odstąpienie od umowy , kurier wręcza papiery czeka na podpis i wychodzi.Czy czegoś tu nie rozumiem może i faktycznie nauczka na przyszłość jak nic , tylko dlaczego tak wielka firma może zarabiać za pomocą oszustw stosowanych przy podpisywaniu umów . Źle się z tym czuję po pierwsze oszukany a po drugie bezradny w tej sytuacji.

Wszystko się zgadza , niestety nie doczytaliśmy dostarczonych dokumentów i tu wina jest po naszej stronie może z racji uśpionej czujności bo przez kilka ładnych lat wszystko było ok. Martwi mnie tylko sprawa że nie można dojść swoich racji skoro rozmowy są nagrywane a ja czuję się naciągnięty o oszukany . Dla mnie rozmowa i uzgodnione warunki z konsultantem powinny być takie same jak na dostarczonych umowach gdyż takowe mi cytował w trakcie rozmowy i kilkakrotnie potwierdzał mi okres 24mcy a nie 36 które ostatecznie przez naszą winę podpisaliśmy

Cóż przyszły takie czasy,że wszimy czytać.Konsultant dostaje prowizję od umowy jaką podpisze i liczy na to,że nie doczytacie umowy,a on przytuli parę dyszek.A jak sprawa się wyda od razu,to poprawi,a jak później to już tam na pewno nie będzie pracował.

gryzli74 napisał:
A jaki jest czas na odstąpienie od umowy , kurier wręcza papiery czeka na podpis i wychodzi.

14 dni od podpisania o ile pamiętam, jeżeli umowa została podpisana poza lokalem przedsiębiorcy?
Ulega wydłużeniu bodajże do roku, jeżeli przedsiębiorca nie powiadomił (zwykle zapis w umowie) o prawie do odstąpienia?

Powrót