Jak rozliczyć się z US z kopania kryptowalut.

• Autor wątku Autor wątku Moczysław
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Moczysław

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam serdecznie.

Chciałem się zapytać w jaki sposób mogę legalnie rozliczyć swoją kryptowalutę z urzędem skarbowym.

Chcę sprzedać to co mam, zapłacić państwu WSZYSTKO co chcą i spać spokojnie z legalnymi pieniędzmi na koncie bez myślenia czy się ktoś nie przyczepi.

Czy w chwili obecnej jest jakiś legalny sposób aby to zrobić i aby państwo wzięło sobie swoją dolę i wszyscy byli szczęśliwi?

Jestem w stanie udokumentować pochodzenie swoich środków i wszystkie pochodzą tylko i wyłącznie z kopania oraz handlu z własnych, legalnie zarobionych i rozliczonych pieniędzy na podstawie umowy o pracę.
Posiadam pełną historię całego kopania razem z dokładnymi liczbami wydobytej kryptowaluty.

Pieniądze na moją inwestycję w kopanie i handel pochodziły w 100% z tego co zarabiałem, płaciłem przelewami ze swojego konta bankowego oraz swojej karty płatniczej więc nie można mi zarzucić, że moje fundusze pochodzą z jakiegokolwiek przestępstwa bo ja każdy grosz w zębach płacę skarbówce za wszystko czym się zajmuję a tutaj mam problem bo nie wiem czy się nie przyczepią jak ot tak sobie sprzedam i pieniądze przeleję na konto.

PIT-38 do końca kwietnia za dochody uzyskane w 2020 roku.

Tak po prostu? Pod giełdę to mam podrzucić? Nie jestem prawnikiem ani nic ale chyba pod papiery wartościowe to nie podchodzi. Znaczy jeśli tak można to mi w to graj ale wolę dopytać.

PIT-38 cz. E
Odpłatne zbycie walut wirtualnych.

Powrót