N
nieidealnaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Cześć. Mam problem. Mój dziadek ożenił się z pewną kobietą, która okazała się oszustką matrymonialną razem ze swoją córką. Wyrządziła w jego życiu wiele szkód. Jako rekompensate za wyrządzone krzywdy starał się o zmarłej majątek (ich małżeństwo trwało 1,5 roku). Sąd postanowił, że spadek dzieli po połowie pomiędzy mojego dziadka, a jej córkę.
Problem polega na tym, że zanim sąd postanowił o podziale spadku dziadek przez rok spłacał jej kredyty, mieszkanie, rachunki.
Po podziale również spłaca sam bez jej córki.
Ostatnio przyszedł list z urzędu gminy, że dziadek ma spłacić 1500 zł długu byłej żony za wynajem (o którym nic nie wiedział).
Pytanie: jak napisać jakieś podanie/ wniosek do urzędu gminy, aby daną należność ściągali po połowie z dziadka i z jej córki?
Problem polega na tym, że zanim sąd postanowił o podziale spadku dziadek przez rok spłacał jej kredyty, mieszkanie, rachunki.
Po podziale również spłaca sam bez jej córki.
Ostatnio przyszedł list z urzędu gminy, że dziadek ma spłacić 1500 zł długu byłej żony za wynajem (o którym nic nie wiedział).
Pytanie: jak napisać jakieś podanie/ wniosek do urzędu gminy, aby daną należność ściągali po połowie z dziadka i z jej córki?