Jak się informuje osadzonego o wypisce/paczkach?

• Autor wątku Autor wątku Bartekdudielos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bartekdudielos

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
W sensie kto informuje i jak? Czy taka osoba jest informowana przez kogoś gdy przyjdą mu pieniądze od rodziny tzw wypiska?

W dzień wypiski przychodzi do celi oddziałowy i poprostu daje Ci kwitek z kwotą do wykorzystania w kantynie i pyta czy idziesz na zakupy czy nie

A jakie dane przekazuje się osadzonemu jeśli wypiska nie jest anonim?

Zadnych danych sie nie podaje. Ozadzony niema informacji kto mu wpłacił, kiedy i ile. Dostaje tylko kwit na którym jest kwota do wykorzystania w kantynie bo w ZK niema sie dostepu do fizycznych pieniędzy. Ten kwit uprawnia do zakupów

Dzięki, bo na stronie zpozdrowieniem jest informacja że osadzony może wnioskować kto wpłaca

A z ciekawości po co osadzonemu taka wiedza?

Nie dla osadzonego, a dla mnie bo może nie chce by wyciekł mój adres zamieszkania jak dotyczy to na przykład listów

biezanow_123 napisał:
A z ciekawości po co osadzonemu taka wiedza?

By na przykład normalnie, po ludzku podziękować komuś za wpłatę? Albo by się przekonać, czy ktoś zrealizował obietnicę, oddał dług itp?

forg napisał:
By na przykład normalnie, po ludzku podziękować komuś za wpłatę? Albo by się przekonać, czy ktoś zrealizował obietnicę, oddał dług itp?
Ok dziękuje za informacje. Nie pomyslałem o tym chociaz łatwo można policzyć sobie jeśli mam powiedzmy na koncie 100zł i 2 konkretne osoby zdeklarowały sie ze wpłacą po 200zł każda to jesli na koncie bedziemy miec 300zł na wypiske to wiadomo ze to te osoby wpłaciły. Ale ok niechce z Panem wchodzic w dalszą polemike bo wiem czym sie to konczy ;-)

No osadzony chyba ma prawo wiedzieć kto mu przesyła - mama koleżanka kolega brat siostra albo może to być np. prezent urodzinowy itp. Chodziło mi po prostu o to czy osadzony ma prawo się dowiedzieć o tym kto jest autorem bo jak patrzyłem na stronę zpozdrowieniem to są dwie opcje ( incognito i razem z danymi) no to chyba jednak po coś to incognito jest a jak zaznaczę opcje żeby moje dane były widoczne no to na stronie jest podane że zostanie przekazane imię i nazwisko.

Forg, a ty masz jakieś informacje na ten temat?

Nie bardzo w sumie rozumiem drążenia tematu. Nie wiem po co promujesz stronę - niezgodnie z regulaminem tego forum. Do tego stronę, gdzie ludzie płacą kasę za zrobienie przelewu - przecież w większości banków przelewy są darmowe. A nawet jeśli nie są to po co płacić pośrednikowi? Ciekawe co w momencie "reklamacji".
Napisz może o co Tobie chodzi dokładnie. Od początku. Bo odpowiedź już otrzymałeś - osadzony od administracji dowiaduje się, że może dokonać zakupów za określoną kwotę. A raz na jakiś czas zapoznawany jest z saldem swojego konta. I nikt mu nie podaje "z automatu" danych osoby wpłacającej.

no myślałem, że osadzony może się dowiedzieć o nadawcy wypiski właśnie, żeby podziekować itp. przecież wypiska może być niespodziewana, niekoniecznie od osoby bliskiej tylko np. kolegi na urodziny
sory za promo nie wiedziałem

Powrót