Jak sprawdzić gdzie mam dług?

• Autor wątku Autor wątku szt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szt

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam,
próbując wziąć kredyt konsumpcyjny doradca bankowy poinformował mnie, że figuruję jako dłużnik w BIKu. Chodzi o małą kwotę jednak uniemożliwia mi ona wzięcie kredytu, plus oczywiście jest to dług który chcę spłacić. Kojarzy mi się, że jedyną zaległość mogłem mieć w banku który już nie istnieje. Podejrzewam, że mój dług został wykupiony, jednak (zapewne ze względu na niewielką jego kwotę) żaden windykator nie wysyłał do mnie żadnego pisma etc. Gdyby nie chęć zaciągnięcia kredytu w ogóle nie wiedziałbym o takiej sytuacji.
Jak można sprawdzić kto w tej chwili jest właścicielem mojego długu?
z góry dziękuję za pomoc.

Ostatnia edycja:
jaka zaległość sprawdzisz zamawiając raport z biku ale z raportu nie dowiesz się kto go kupił , sprawdz jeszcze Bankowy Rejestr prowadzony przez ZBP , albo osobiście w Warszawie albo składając wnioski przez internet

dokładnie z doradcą bankowym też nie mogliśmy się dowiedzieć kluczowych informacji z BIKu. Co do rejestru bankowego sprawdzę oczywiście.
Jakieś pomysły w razie gdyby i to zawiodło?

a co się dzieje z tym bankiem w którym miałeś ten kredyt ?? gdzieś listy musiały być wysyłane , nawet jak podajesz adres do korespondencji to wiele listów przychodzi na adres jaki miałeś na dowodzie

nie chcę podawać nazwy bo to w sumie i tak niewiele zmieni. został wchłonięty przez inny bank. nic nie przyszło pamiętałbym. nawet jeśli taki list gdzieś umknął ten dług został wykupiony, zatem spłata już nie idzie do banku.

nawet jak został wchłonięty to powinni Ci udzielić takich informacji

Powrót