Jak to jest od strony prawnej?

• Autor wątku Autor wątku Niesforna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Niesforna

Użytkownik
Odpowiedzi
70
Witam, 3 miesiące temu miałam robioną operację - artroskopię kolana w szpitalu wojskowym w Warszawie. Wiem, że każda artroskopia jest nagrywana, gdyż płyta taka stanowi element urządzenia - artroskopu. Moja operacja również jest nagrana - dostałam takie informacje od lekarzy podczas pobytu w szpitalu. Teraz jest mi potrzebne to nagranie dla innego lekarza niż ten, który mnie operował. Wiem, że jest taka możliwość aby takie nagranie otrzymać (znam osoby które bez problemu dostały). Mój lekarz jednak nie chce mi tego dać. I tutaj jest moje pytanie - jak to wygląda od strony prawnej? Czy lekarz ma prawo odmówić mi dania nagrania z mojej operacji? Czy może ma obowiązek dać mi kopię? Wydaje mi się że skoro jest to moja operacja, jest nagrana, to powinna stanowić element historii choroby. Proszę więc o informację, jak to wygląda od strony prawnej. Dziękuję

Czy naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc?
W szpitalu nikt mi nie chce nic powiedzieć, wszyscy odsyłają do lekarza, a ten mówi - NIE.
Ta płyta jest dla mnie bardzo ważna!! Jeżeli jej nie zdobędę to muszę znów iść "pod nóż" :(
Proszę o pomoc!!

Powrót