Jak to jest z ta niezgodnośćią towaru z umową

• Autor wątku Autor wątku elzbieta b
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elzbieta b

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Proszę o pomoc bo już nic z tego nie rozumiem!Kupując sprzęt marki Philips zostałam poinformowana o 12 miesięcznej gwarancji.Po upływie18 mies sprzęt padł .Kiedy zadzwoniłam do serwisu poinformowano mnie że firma w trosce o klienta naprawia sprzęt w ramach niezgodności towaru z umowa.Dvd zostało naprawione choć nie do końca i muszę jeszcze raz oddać do naprawy.Teraz jest to czego nie rozumiem w serwisie informowano mnie że będę wiedzieć co było uszkodzone a kierownik sklepu poinformował że gwarancja zostanie przedłużona o okres trwania naprawy.dzisiaj odebrałam dvd Nie dość że nie wiem co było przyczyna awarii to jeszcze kierownik stwierdził że okres ten sie nie przedłuża bo to nie gwarancja tylko niezgodność. Jak mam to rozumieć?

Tutaj może Pani przeczytać:

U S T A W A z dnia 27 lipca 2002 r.

o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej
oraz o zmianie Kodeksu cywilnego

Re: Jak to jest z ta niezgodnośćią towaru z u

[cytat="elzbieta b"]Teraz jest to czego nie rozumiem w serwisie informowano mnie że będę wiedzieć co było uszkodzone a kierownik sklepu poinformował że gwarancja zostanie przedłużona o okres trwania naprawy.dzisiaj odebrałam dvd Nie dość że nie wiem co było przyczyna awarii to jeszcze kierownik stwierdził że okres ten sie nie przedłuża bo to nie gwarancja tylko niezgodność. Jak mam to rozumieć?[/cytat]
Przypuszczalnie serwis udzielił standardowej odpowiedzi dotyczącej naprawy gwarancyjnej, ale ta już upłynęła a Philips dokona naprawy mimo to nie w trosce o klienta, tylko z przymusu ustawowego w okresie 24 miesięcy. A ten okres wydłużeniu o czas naprawy nie ulega.

Powrót