Jak to sie wszystko toczy?;/

• Autor wątku Autor wątku lukasza55
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukasza55

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Witam
Mam takie pytanie. Mam jeden wyrok w zawieszeniu za zniszczenie mienia i drugi wyrok za pobicie. pobicie było przed wyrokiem za zniszczenie mienia. Jak wyglada sprawa o odwieszenie wyroku? Czy w moim przypadku bedzie w ogóle proces o odwieszenie wyroku? Przeciez drugie przestepstwo nie było w okresie próby, wiec chyba sad nie bedzie przeprowadzał rozprawy o odwieszenie. Jak to sie wszystko toczy? Z góry dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam

zna ktos odpowiedz na te pytania? ;/

jeśli przestępstwo nie było popełnione w okresie próby, to nie

czyli nie bedzie rozprawy o odwieszenie wyroku?

Jeżeli zanim dostałeś pierwszy wyrok popełniłeś te przestępstwa, to nikt nie ma prawa odwiesić Ci wyroku. No chyba, że teraz w okresie próby popełnisz przestępstwo, albo nie będziesz się stosował do nałożonych obowiązków, to sąd może odwiesić wyrok

Mój kurator twierdzi, ze sprawa odbedzie sie... Mówi, ze liczy sie kolejnosc sprawa czy cos takiego. Mówi prawde? Czy po prostu nie orientuje sie?

Może kurator złożył wniosek? Jeśli tak to zapewne sprawa się odbędzie bo wniosek Sąd musi rozpoznać. Być może są też inne powody do rozważenia zarządzenia wykonania kary niż nowy wyrok.

A co do podstaw zarządzenia kary to dziewczyny wyżej Ci dobrze napisały. Jeśli nowy wyrok dotyczy czynu popełnionego przed datą wydania pierwszego wyroku to podstaw do zarządzenia wykonania kary z powodu nowego wyroku nie będzie.

nie, kurator nic nie składał. Innych powodów tez nie maja...Wiec nawet jesli dojdzie do rozprawy to na podstawie drugiego wyroku nie maja prawa odwiesic mi pierwszego?

Powrót