Jak ustalić rachunek bankowy spółki, która powstała w 2004, a zawieszona w 2007?

• Autor wątku Autor wątku piotrrybka123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotrrybka123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry wszystkim.

W 2004 roku moja matka założyła spółkę z o.o., w której była jedynym udziałowcem i jedynym reprezentantem. Kapitał zakładowy wynosił 50 000 PLN. Do dzisiaj jest widoczny wpis w KRS, natomiast spółka nie ma nr. NIP i REGON.

Matka zmarła we wrześniu 2005. Testamentu nie było, spisu inwentarza nie było, bo ja miałem wtedy 12 lat, a ojciec zaniedbał kwestię inwentarza. Jestem jedynym spadkobiercą po zmarłej matce.

Szukam teraz rachunku bankowego tej spółki, żeby ewentualnie odzyskać w formie spadku te 50 000 PLN z kapitału zakładowego. Dzisiaj byłem w Sądzie przy ul. Czerniakowskiej 100A w Warszawie, zrobiłem zdjęcia akt spółki, natomiast nr. rachunku bankowego niestety.

Pytania:
1. Czy fakt, iż w KRS widnieje zapis ,,kapitał zakładowy 50 000 PLN” oznacza, że faktycznie kapitał ten został wpłacony?
2. Czy spółka koniecznie musiała mieć w tamtych latach (2004-2005) rachunek bankowy?
3. Jeśli spółka musiała mieć rachunek bankowy to pytanie w jaki sposób go zidentyfikować?

Pozdrawiam,
Piotr Jesiotr.

Jeszcze dodam istotny fakt - OGNIVO nie wyszukuje rachunków bankowych spółek.

Powrót