Jak usunąć dane z internetu web master nie chce tego zrobić

• Autor wątku Autor wątku zaufany05
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Z

zaufany05

Użytkownik
Odpowiedzi
73
Jest taki portal "centrum opiniicom " nigdy się tam nie

Pytanie: JEST TAKI PORTAL "CENTRUM OPINII.com "
nigdy się tam nie logowałem i nie zgłaszałem nie podpisywałem żadnego regulaminu,
,jedynie prowadziłem działalność i może gdzieś dorwali moje dane, obecnie od roku nie prowadzę działalności ,i zakładki usuń firmę poprosiłem o jej usuniecie ponieważ są tam nie prawdziwe wpisy na temat mojej działalności może i napisane przez konkurencje lub nie zadowolonego klienta nie wnikam ale słowa sa mocno obelżywe i uwałacząjące,
A na domiar nie dawno dostałem meila od nich że moich danych nie usuną i koniec.

jak już pisałem jest tam zakładka "USUŃ FIRMĘ" wysyłałem już ją kilka razy w okresie kilku MIESIĘCY i nic/działalność mam zamkniętą od roku.

informowałem meilem bo tylko z nimi taki jest kontakt o współodpowiedzialności za obelżywe i obraźliwe nie prawdziwe teksty i nic bez odpowiedzi.

proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu i w wywarciu jakiegoś nacisku na nich jak to usunąć co robić?.

Ostatnia edycja:
Napisz do nich pismo w którym powołaj się na ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych

Przepis prawny:
Art. 32. 1. Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych,
które jej dotyczą, zawartych w zbiorach danych, a zwłaszcza prawo do:
6) żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych,
czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one
niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy
albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane,

Daj administratorowi termin np. 14 dni, jak nic się nie stanie to po miesiącu zgłoś do GIODO

wzywałem go pisałem na jego formularzu i nic bo poza jego formularzem na stronie to brak Z NIMI jakiego kolwiek kontaktu

i jak sie zgłasza do tego GIODO?

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
@Marcin_Rejonowy

Do jawnych danych o przedsiębiorcach nie stosuje się UODO - art. 39b. ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz.U. 2004 Nr 173 poz. 1807)

NAJGORSZE jest to że dziś dowiedziałem się że firma centrumopinni.com zarejestrowana jest na serwerach w usa w arizonie, co z tym zrobic?

Nic nie zrobisz, ponieważ robią wszystko zgodnie z prawem.

nie działają prawnie dostałem juz pełną obsługę prawną , jest to poski cwaniaczek,
zawiadomiłem już prokuraturę w szczecinie oraz wynająłem prawnika w arizonie ,przez polską spółkę prawników ,teraz czekam na efekty dorwe gnojka i wydoje do skarpetek

Zaufany05...tez mam z nimi problem. Wiem, że juz sporo czasu minęło od Twojego postu, ale może odezwiesz sie i napiszesz jak się sprawa z nimi zakończyła. Pozdrawiam.

Rzeczywiście, nieprzychylne opinie są problemem. Może trzeba zmienić coś innego niż usuwać opinie?

Oczywiście, że tak, tylko niektóre opinie wyssane są z palca lub wpisane są błędnie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót