Jak uzyskać pismo od wspólnoty która nie reaguje?

• Autor wątku Autor wątku burzaa4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

burzaa4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam
W związku z tym że w moim miejscu zamieszkania nie mam żadnego gniazdka antenowego (brak tv i internetu)a mieszkanie jest komunalne z umową na czas nieokleślony a całym budynkiem w którym lokal się znajduje zarządza wspólnota mieszkaniowa która to stworzyła sobie regulamin że nie można tu praktycznie nic.Na dodatek budynek jest ocieplony więc potrzeba mieć zgodę na pociągnięcie kabla po budynku by takowe gniazdko zaintslować. Wiec moja droga zaczeła się od tego że udałam się do tej wspólnoty by uzyskać zgodę na pociągnięcie tego kabla po budynku(bo nie ma innej możliwości) a wspólnota odesłała mnie do operatora który miałby ten kabel ciągnąc bo to on musi wystąpić o tą zgodę ponieważ to on takowe roboty by przeprowadzał.Ok. Więc poszłam i podpisałam umowę z operatorem na podstawie której miał się porozumieć ze wspólnotą.Po miesiącu operator dzwoni i mówi że wspólnota nie reaguje.Po prostu milczy i czy przypadkiem nie moge jakoś na nich wpłynąć.No mówię że nie bo to oni mają do nich wystąpić o zgodę.No i mija kolejny miesiąc i nic cisza.Pytanie co ja mam dalej robić? Jak uzyskać taką zgodę albo nawet i odmowę od której to można by się odwołać. Czy mam się udać do administracji od której podnajmuję mieszkanie? Czy to jednak do wspólnoty króra to zarządza budynkiem? Czy można jakieś pismo wystosować do wspólnoty np. Przedsądowne wezwanie do zawarcia ugody czy czegoś takiego? Proszę o jakieś porady ponieważ nie mam pewności czy operator napewno wystąpił o tą zgodę do wspólnoty bo nie mam nic na piśmie.Dodam że jeśli miałabym zgodę to i operator od razu przystąpiłby do montażu a tak to nie może nic.

Powrót