Jak uzyskać znizke oc... darowizna??

• Autor wątku Autor wątku gialardo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gialardo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam mam problem odnosnie znizki oc . Sprowadziłem samochód z niemiec wszytskie opłaty wraz z pit 24 do 25 oplaciłem ja . Jako ze mam 23 lata i nie mam zadnych znizek obliczona skladka jest bardzo wysoka , jestem jeszce przed rejestracja auta , więc moje pytanie brzmi co moge zrobic aby znizki mojego ojca przeszły na mnie badz mnie obejmowały. Czy moge zrobic darowizne (tylko ze ja nie mam dochodów stałych) , czy ja moge byc wspolwascicelem a on wlascicielem jezeli ja dokonałem wszytkich opłat , prosze o pomoc ............ Z góry Dziekuje!!!!!!!!!!!!!

Pojazd musi być ubezpieczony w tym przypadku najpóźniej w dniu rejestracji. Jeżeli zarejestrujesz i ubezpieczysz tylko na siebie a za pare dni "dopiszesz" ojca jako współwłaściciela zakład ubezpieczeń z regóły nie dokona żadnych zmian finansowych na tej umowie jedynie w rejestrze dopisze ojca. To oznacza, że przez ten rok składka za ubezpieczenie będzie w tej samej wysokości z ojcem jak i bez. Ojciec musiałby być od początku czyli na umowie i co za tym idzie w dowodzie. Co do sposobów sprzecznych z prawem nie będę się wypowiadał, złamałbym regulamin tego forum.

jako że pracowałam jako ubepieczyciel coś doradzę ;)

nie masz 25 lat zatem doliczają zwyżke
jeśli masz prawo jazdy poniżej rok - też dodają zwyżke ( zależne jest to u jakiego ubezpieczyciela się ubezpieczysz)

żeby zniżki twego taty przeszły na ciebie to:

-> musisz albo zarejestrowany samochód na tate, (ale tu będzie raczej problem)
-> albo tata musi być współwłaścicielem,
ale tu przejdą zniżki za bezszkodowość,a zniżka za wiek i tak zostanie.

a jeżeli chodzi o proces rejestracyjny to kwestie tą zostawie specjalistą

Wszystko załatwiłem i sie troche myliliscie , wyglada to tak ze wszytko załtwia sie w wydziale komunikacji urzad skarbowy jest zbedny napisałem przekazanie 1/4 darowizny wartosci samochodu(papierek daje sie przy okienku rejestracyjnym auta wraz ze wszytki opłatami celnymi itd.) moj ojciec automatycznie stał sie wspolwascicielem na dowodzie rejestracyjnym, a ubezpieczenie to juz formalnosc znizki jego kasa w kieszeni moja.
Wiec jak widac mozna bez przepisywania umowy itd wszytko legalnie bez problemow.

Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Skarbowy jest zbędny, ale do określonej kwoty darowizny (jakieś 9.000 zł). Przekroczenie jej powoduje obowiązek zawiadomienia US.

Powrót