S
sony21
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Chcialabym zapytac o porade zupelnie nie wiem co robic
Zapisalam sie na kurs kosmetyczny w Londynie,ktory prowadzi polka w swoim prywatnym salonie kosmetycznym. Wydaje ona brytyjskie certyfikaty potwierdzajace kwalifikacje zawodowe (oczywiscie po zdaniu egzaminu). Udalam sie na rozmowe wstepna zaplacilam zaliczke w wysokosci 50funtow. Nauczycielka umowila sie ze mna, ze moge przyjezdzac do jej salonu tak jak mi pasuje czyli jedynie w weekendy piatek-sobota (pracuje od poniedzialku do czwartku) co dwa tygodnie ewentualnie jak dam rade co tydzien. Pociagiem jest to 5 godzin w jedna strone dlatego tez nie dalabym rady czesciej. Pierwsze zajecia odbyly sie 10 wrzesnia i 11 wrzesnia. Zaplacilam pierwsza rate kursu w wysokosci 500 funtow. Nie spisalam jednak zadnej umowy a potwierdzenie wplaty dostalam napisane przez nia recznie na ulotce jej salonu:roll: Myslalam ze umowe czy cos w tym stylu spiszemy na nastepnych zajeciach ktore mialy sie odbyc 17-18 wrzesnia. Zamowilam bilety pociagowe i wyslalam sms z potwierdzeniem ze na miejscu bede o godzinie 13 tak jak bylysmy umowione. Dostalam odpowiedz zebym przyjechala tylko w piatek i od rana bo w sobote ona jedzie do paryza z synem. Ja odpisalam, ze juz zamowilam bilety tak jak mi kazala a ona zebym zmienila jak sie nie da to odda mi pieniadze. Nie dalo rady wykupic tych na rano wiec napisala mi ze nastepne zajecia sa 1-2 pazdiernika napisalam ze zamawiam bilety ona odpisal Ok. 28 wrzesnia napisalam wiadomosc z potwierdzeniem a ona odpisala mi ze jest teraz w Grecji i ze jej tata jest chory i zebym nie przyjezadzala bo nie wiem kiedy beda zajecia.A mnie wtym momencie krewa zalala napisalam ze nie obchodza mnie jej problemy prywatne bo sama tez je mam i ze kazala mi zamawiac bilety a teraz odwoluje i ze rezygnuje z jej kursu bo nie taka byla umowa i chcialabym dostac zwrot pieniedzy.Napisalam jeszcze maila na odpowiedz ktorego dostalam rozliczenie za materialy ktore otrzymalam w pierwszy dzien nauki tzn 30 funtow kserowki do nauki 55 fartuch 40 kit dla studenta takze mysle ze powinnam otrzymac zwrot reszty pieniedzy,gdyz moja rezygnacja spowodowana byla jej niekompetencja!! A dostalam maila z informacja ze zaden zwrot mi sie nie nalezy zebym spojrzala na regulamin na stronie internetowej ALE MI ZADEN REGULAMIN NIE BYL PRZEDSTAWIONY I NIC NIE PODPISYWALAM!!! co powinnam zrobic, gdzie sie uda bo juz sama nie wiem.. prosze o pomoc...