Jak uzyskać zwrot według rękojmi od Media Expert z powodu serwisu trwającego prawie 2

• Autor wątku Autor wątku ostrykolesz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

ostrykolesz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Oddałem rower prawie 2 miesięcy na serwis i nie jest naprawiony - miałem go tylko miesiąc. Napisałem list do nich i prosiłem o zwrot pieniędzy. Odpisali dzisiaj:

Towar został przekazany do profesjonalnego serwisu, w celu przeprowadzenia ekspertyzy
technicznej.
Jeśli zgłaszana wada zostanie potwierdzona i nie wynika z nieprawidłowej eksploatacji,
zaproponujemy bezpłatną naprawę urządzenia w przypadku, gdy serwis potwierdzi taką możliwość.
Oznacza to, że na podstawie art. 560 KC, sprzedawca nie uwzględnia wniesionego żądania.

Problem jest że ja oddałem ten rower prawie 2 miesięcy temu z lokalizatorem GPS. Lokalizator mnie pokazywał że rower siedział ponad miesiąc w sklepie - mimo że mi mówili że jest w serwisie. Kłamali. Jestem wkurzony że kłamią i że jestem 2 miesięcy bez rowera. Czy oni mają termin na naprawę? Czy jest jak uzyskać zwrot pieniędzy?

Ostatnia edycja:
Reasumując, reklamację składałeś z tytułu rękojmi i w ciągu 14 dni sklep się nie ustosunkował do tego, tak?

Powrót