Jak wpłacić grzywnę za wyrok zastępczy

• Autor wątku Autor wątku dagi9
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dagi9

W dniu wczorajszym aresztowano mojego narzeczonego i został umieszczony w zakładzie karnym. Nikt nie chce udzielić mi informacji. Widzenie mamy dopiero za tydzień. Wiem jedynie, że dostał wyrok zastępczy. Jak mogę wpłacić grzywnę i dowiedzieć się o jak wysokosci, żeby go wypuścili?

A to ukochany nie podzielił się z tobą tak ważną wiadomością??
Nie możesz wpłacić za niego grzywny. Nie jesteś osobą uprawnioną. Narzeczona to nie jest osoba najbliższa.

forg napisał:
A to ukochany nie podzielił się z tobą tak ważną wiadomością??
Nie możesz wpłacić za niego grzywny. Nie jesteś osobą uprawnioną. Narzeczona to nie jest osoba najbliższa.
Zabrano go pod moją nieobecność. Mieszkamy razem 1,5 roku i nie dostaliśmy ani jednego pisma. Będąc w konkubinacie mogę wpłacić grzywnę

No to nie narzeczonego a konkubenta. To nie to samo. Zatem jeśli udowodnisz konkubinat w razie czego to ok, może wpłacić.
Nie dostał pisma? Powiadomił prawidłowo sąd o aktualnym adresie zamieszkania?
"Ukochany" może codziennie korzystać z telefonu. Jeśli nie jest na przykład tymczasowo aresztowany. Spokojnie mógłby zadzwonić i powiedzieć ile i z jakiego powodu. Ale może mu na tym nie bardzo zależy?

forg napisał:
No to nie narzeczonego a konkubenta. To nie to samo. Zatem jeśli udowodnisz konkubinat w razie czego to ok, może wpłacić.
Nie dostał pisma? Powiadomił prawidłowo sąd o aktualnym adresie zamieszkania?
"Ukochany" może codziennie korzystać z telefonu. Jeśli nie jest na przykład tymczasowo aresztowany. Spokojnie mógłby zadzwonić i powiedzieć ile i z jakiego powodu. Ale może mu na tym nie bardzo zależy?

Zgodnie z definicją zawartą w ustawie, osobą najbliższą jest małżonek, wstępny, zstępny, rodzeństwo, powinowaty w tej samej linii lub stopniu, osoba pozostająca w stosunku przysposobienia oraz jej małżonek, a także osoba pozostająca we wspólnym pożyciu.
Nie nie może korzystać codziennie z telefonu. Żeby skorzystać trzeba wykupić kartę, a żeby ją wykupić trzeba mieć pieniądze, które otrzyma dopiero po weekendzie (tak zostałam poinformowana w zakładzie)
Policjant powiedział jedynie ze to stara sprawa, pismo mogło przyjść na stary adres

Wiem jedynie, że dostał wyrok zastępczy. Jak mogę wpłacić grzywnę i dowiedzieć się o jak wysokosci, żeby go wypuścili?
Skad w ogóle wiesz, że to grzywna? Kara zastępcza może być też za niewykonaną kare ograniczenia wolności. Jest tak jak pisze Forg - inf. o wysokości grzywny udzielić może Ci jedynie sam skazany.

Powrót