Jak wycofac pozew o rozwod w niemczech

• Autor wątku Autor wątku irena123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

irena123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Tak jak wspomnialam w temacie chcialabym wycofac sprawe o rozwod bez poniesienia konsekwencji. Sprawe o rozwod wnioslam rok temu.moj maz i ja z pochodzenia jestesmy polakami,wnioslam ja dlatego ze maz odkad tu przyjechalismy( ok 2 lata) naduzywal alkoholu i stal sie bardzo agresywny w stosunku do mnie i do dzeci w wieku 6 i 7 lat. W konsekwencji na czas rozwodu odebrano mezowi prawo do sprawowania opieki nad dziecmi oraz dostal zakaz zblizania sie do nas. Maz mial problemy z nauka jezyka a co za tym idzie ze znalezieniem pracy,ja jestem zatrudniona na stale i z perspektywy czasu wiem ze to moglo byc powodem jego zalamania. Maz rok przebywal w Polsce ,przemyslal wiele rzeczy a ja tez wiem ze tak naprawde chce dac mu szanse i nam jako rodzinie.Ostateczna rosprawa jeszcze sie nie odbyla a moja prawniczka juz mi mowi ze on nie powinien do nas wracac. Boje sie Jugendamtu,ze jezeli maz do nas wroci to zabiora mi dzeci. Czy moglby mi ktos doradzic jak mozna dac czlowiekowi szanse nie narazajac sie Jugendamt-owi? Z gory dziekuje.

Powrót