jak wyglada sprawa alimentów w niemczech

• Autor wątku Autor wątku Martin100
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Martin100

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam mam na imie robert od pięciu lat pracuje w niemczech ,jestem żonaty i mam trójkę dzieci które chodzą w niemczech do szkoły od niedawna moja żona poznała innego faceta i teraz chce się ze mną rozwieść w niemczech ponieważ twierdzi że dzieci chodzą tam do szkoły ja zarabiam 1300 euro netto i chciał bym się dowiedzieć ile będe musiał płacic alimentów

Na swoje utrzymanie na dzien dzisiejszy musisz miec 1050 euro.To moje "musisz" jest od tego iz jestes osoba pracujaca i tyle sie tobie nalezy z twojej wyplaty tzn.na twoje utrzymanie.Z reszty bedzie obliczane na dzieci.Dalsza droga tego---zona pojdzie do Jugendamt po alimenty na dzieci do 12 roku zycia jesli ty nie bedziesz placil.Jesli bedziesz placil-pojdzie do socjalu i wtedy oni doplaca do twoich alimentow.Do 6 roku zycia dziecka 225 eu,od 6-12 ponad 270 i ponad 13 lat jest ponad 300 euro.Jezeli zarabialbys duzo wiecej musialbys placic wg Düsseldorfer Tabelle.
Dodam ze alimenty musza byc tutaj przyznane poniewaz dzieci zyja tutaj.Ale co do rozwodu to zalezy gdzie bylo zawierane malzenstwo i jakie obywatelstwa macie.

Powrót