Jak wyglądają widzenia w AŚ i ZK?

• Autor wątku Autor wątku estera1887
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
E

estera1887

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Hej,
Niedługo jadę na pierwsze widzenie z moim chłopakiem, który obecnie jest w AŚ w Częstochowie. Chciałam się dowiedzieć jak to wszystko wygląda.
Czytałam gdzieś ze trzeba jakieś podanie do strażnika dać z kim się chce widzieć, no to jest ok, ale czy to się daje z marszu i oni wywołają tą osobę czy trzeba z wyprzedzeniem kilku dni coś takiego wysłać.
Jak to wygląda w ZK czy procedura jest taka sama?
I jeszcze jedno pytanie, jak wyglądają widzenia w AŚ (zaznaczam ze mój chłopak ma już wyrok tylko czeka na przewiezienie do ZK, wiec przekazywanie mu nielegalnych informacji odpada :) ) chodzi mi tu o warunki, bo na spotkanie sam na sam nawet nie liczę, było by z byt pięknie :(

Estera jesli twój chłopak jest już po wyroku to nie musisz już mieć zgody na widzenie od organu do którego jest dyspozycji - czyli sąd lub prokurator, tak jest w przypadku gdyby był jako tymczasowo aresztowany czyli wtedy kiedy sprawa jest w toku.

Mozesz miec widzenia dwa razy w miesiącu po jednej godzinie. Wypisujesz karteczkę (czyli do kogo idziesz na widzenie i kim jesteś) dajesz ją funkcjonariuszowi i czekasz na swoją kolei aż cię zawołają. Pamiętaj że musiz mieć ze sobą dowód bo takto cie nie wpuszczą, dowiedz się też czy jesteś wpisana przez swojego chłopaka na listę widzeń, i czy ta lista jest zatwierdzona.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót