jak wymeldować brata który jest w więzieniu??

• Autor wątku Autor wątku Jola.r
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jola.r

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam!
Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji jak mogłabym wymeldować brata, który przebywa w więzieniu i ma tam być ok1,5roku. Obecnie jest zameldowany w domu, który formalnie należy w całości do mnie. Nie przebywa w tym domu już od ok2 lat, lecz wcześniej nie starałam się o wymeldowanie gdyż liczyłam na poprawę stosunków z bratem. Niestety teraz obawiam się że pewnego dnia jak wyjdzie z więzienia to zamieszka w tym domu a ja będę musiała opłacać jego rachunki z racji że dom jest mój, a mój brat na 100% nie będzie płacił.
Czy mogę wymeldować brata bez problemów?? Jeśli tak to proszę o radę gdzie i jakie dokumenty będą mi potrzebne.

próbowałam przeszukać forum ale jest tak dużo postów dot.wymeldowania że niestety nie dokopałam się do żadnego o tym jak wymeldować osobę będącą w ZK.

z góry dziękuję :)

Witaj
Jezeli osoba nie przebywa w miejscu zameldowania przez okres 3 miesiecy to mozna ja wymeldowac bez zadnych problemow ze strony gminy
W przypadku gdy brat jest w wiezieniu mozesz miec problemy, ale to tylko kwestia moralna .
Ale proponuje Tobie gdy brat wroci daj mu do podpisania umowe ze zgadza sie ponosic jakies koszty zwiazane z zamieszkiwaniem w Twoim domu, a potem gdy nie bedzie placil mozesz wniesc do sadu o eksmisje poniewaz nie ponosi kosztow zwiazanych z uzytkowaniem budynku

Tak sobie mysle :)

no na eksmisję to ja nie zamierzam liczyć bo będę się latami po sądach tułała i płaciła za kogoś rachunki. dobrze że można bez problemu wymeldować bo pewnie teraz to jedyna taka okazja żeby zabezpieczyć się przed przyszłymi szkodami. moje marale co do brata upadły razem z dniem kiedy mnie okradł, do tego dnia miałam nadzieję że się zmieni na lepszego człowieka teraz taka nadzieja to byłaby naiwność i głupota.
w przyszłym tygodniu idę do gminy załatwić sprawę!

A może brat ma prawo do tego mieszkaniahttp://forumprawne.org/images/smilies/icon_question.gif A ty chcesz go wykolegować z jego prawa:?:

ania345 napisał:
Witaj
Jezeli osoba nie przebywa w miejscu zameldowania przez okres 3 miesiecy to mozna ja wymeldowac bez zadnych problemow ze strony gminy
W przypadku gdy brat jest w wiezieniu mozesz miec problemy, ale to tylko kwestia moralna .
nie można wymeldować osoby przebywajacej w AŚ , ZK

Powrót