M
minote
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Potrzebuję wysłać list do Urzędu, a potem wciągnąć ten list do akt toczącej sie sprawy Sądowej. Zależy mi na tym, żeby w Sądzie widzieli, że nie tylko wysłałam list (potwierdzenie nadania z poczty), ale też, żeby widzieli, że w środku tego listu znalazła się określona treść.
Widziałam kiedyś list, na którym była przystawiona pieczątka "Za zgodność z oryginałem"?
Czy taka pieczątka załatwi sprawę?
Jeśli tak, to jak wysłać list z taką pieczątką?
Rozumiem, że nikt na poczcie pieczątki takiej nie przystawi, więc gdzie mam z tym listem pójść? Czy muszę szukać Adwokata / Radę Prawnego? Czy może Notariusz okaże się odpowiednią osobą? Czy Notariusz podejmie się takiej usługi? Jak to będzie wyglądać? Jaka jest nazwa tej usługi? I ile kosztuje?
Najpierw do Notariusza, a potem na pocztę, tak? Czy może Notariusz wyśle za mnie ten list? Jak to wygląda?
Widziałam kiedyś list, na którym była przystawiona pieczątka "Za zgodność z oryginałem"?
Czy taka pieczątka załatwi sprawę?
Jeśli tak, to jak wysłać list z taką pieczątką?
Rozumiem, że nikt na poczcie pieczątki takiej nie przystawi, więc gdzie mam z tym listem pójść? Czy muszę szukać Adwokata / Radę Prawnego? Czy może Notariusz okaże się odpowiednią osobą? Czy Notariusz podejmie się takiej usługi? Jak to będzie wyglądać? Jaka jest nazwa tej usługi? I ile kosztuje?
Najpierw do Notariusza, a potem na pocztę, tak? Czy może Notariusz wyśle za mnie ten list? Jak to wygląda?
Ostatnia edycja: