Jak "zablokować" działania wierzyciela?

• Autor wątku Autor wątku lena1-85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lena1-85

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Jakiś czas temu się zadłużułam, nie jest to duża kwota (obecnie, wraz z odsetkami i uwzględnieniem dotychczasowych wpłat to niecałe 4 tys), niestety nie dysponuję taką kwotą. Wszelkie rozmowy z firmą windykacyjną spełzły na niczym - nie zgadzają się proponowany przeze mnie harmonogram spłat, a ich propozycje przerastają moje możliwości. Wprawdzie nie mają z czego ściągać należności, chciałabym jednak uniknąć obciążenia kosztami sądowymi. Czy mogę w jakiś sposób zablokować działania wierzyciela, aby nie mógł obciążyć mnie dodatkowymi kosztami (pomijając odsetki) i abym mogła spłacić zadłużenie w miare moich możliwości? Dodam iż jest to zadłużenie powstałe w czerwcu 2009 roku, z tytułu zerwania umowy z orange, niestety zostało odsprzedane
firmie windykacyjnej.

Witam!

Proszę napisać bezpośrednio pismo do firmy Orange z prośbą o rozłożenie zadlużenia na raty.

pozdr
Katarzyna Pluta

Firma orage już dawno odsprzedała dług. Co więcej na moje pismo z prosbą o rozłożenie na raty zaraz po tym jak powstał dług, ich odpowiedź była negatywna. Opcja z ugodą raczej nie wchodzi w grę...

Ostatnia edycja:
Powrót