jak zacząć zarabiać mając niepełnosprawność i rente?

• Autor wątku Autor wątku hacknorris_main
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hacknorris_main

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
generalnie mam jakieś 21 lat, aspergera i w wolnym czasie tworze gry i robie grafike, czasem nawet stronki www.
chciałabym zacząć na tym zarabiać (itch.io / steam i podobne, może konto na jakimś "kofi" czy innym "patronicie")
przy okazji mam sporego aspergera (orzeczenie znaczne) oraz rente po zmarłym tacie (zmarł jak miałam rok) więc w tym momencie rodzina żyje z tego że chodze na studia IT (bo renta do 24rż), czego mam dość gdyż mam na pieńku z paroma profesorami już, no i do tego spory materiał do zakucia (matmaaaa!!!1!) i chce zacząć normalnie zarabiać.
jest możliwe żeby osoba taka jak ja mogła "opchnąć gierke lub jaką grafike na itcha" za jakieś 5$ za ściągnięcie czy ileś?
jeśli tak to jak mogłoby to wyglądać? bo wiem że jak będę w jakikolwiek sposób zarabiać to raczej z renty nici…
i czy trzeba od razu rejestrować firme? jak tak to jak to zrobić? słyszałam już o jednoosobowych firmach.
wiem że przy znacznym są obostrzenia jakbym chciała u kogoś pracować (dostosowanie potrzeb, krótszy czas pracy, itp). czy jakbym zrobiła coś swojego to też są jakieś takie rzeczy?
tak jestem nowa i mało wiem, proszę o jasne i łatwe do zrozumienia odpowiedzi, dziękuję.
:)

Powrót