Jak zrobic prawo jazdy w UK

• Autor wątku Autor wątku dominik07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dominik07

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
witam wszystkich mam takie pytanko,czy ktos robil tu prawko i jaki jest koszt bez nauki sam egzamin,pytanie 2 czy uczyl sie ktos moze sam,jak to wyglada,mam prawo jazdy 7 lat ale chce zonie zrobic i wiem tylko ze przykleja sie L ale to chyba nie wszystko,cos słyszałem o dodadkowym ubezpieczeniu.za wszelkie odpomiedzi dzeiki:ok:

Ale na jakiej podstawie? Uprawnienia do nauki jazdy mają tylko ośrodki szkolenia kierowców i szkoły (najzwyklejsze szkoły - placówki oświatowe).

odp

ja slyszalem o jakims ubezpieczeniu w post office

Fajne wypracowanie !
Po takiej lekturze mam ochotę - jeszcze raz zdawać:wink:

jupi !!

dziękuje właśnie o takie info mi chodziło,:D:grin:

-------------------
pozdrawiam:);)

jestem wlasnie w trakcie robienia prawajazdy,podpowiem Ci tylko ze jezeli zdecydujecie sie na instruktora jazdy jak w moim przypadku,to On decyduje kiedy jestes gotowy do zdania egzaminu praktycznego ,zdecydowanie jest tak w BSM...zycze powodzenia.

Witam!Mam pytanko:)Chciałem wysłać na poczcie(provisional driving license)i się okazało że na odwrocie mojej fotografii musi się podpisać osoba która zna mnie od 2 lat i jest obywatelem UK.Czy można to jakoś obejść?Z góry dziękuję za pomoc.

musi byc podpis..,bynajmiej ja widzialam ze jest to wymagane

Owszem tak jest napisane....ale jezeli wyslesz bez podpisu to tez zaakceptuja.

Dzięki Mariusz-super stronka!Już czekam na przetłumaczone testy i zabieram się ostro do nauki,czas odejść od autobusów i metra.Z tego co jest napisane na tej stronie to wszystko rzeczywiście jest banalnie łatwe.Pozdrawiam.:smile:

If you’re providing identity documents other than an up-to-date passport, UK travel document or an EC/EEA identity card (apart from Sweden), you must get someone reliable to sign the back of your photo. The person signing your photo must also complete section seven of your D1 form.

A słyszeliście coś o firmie iwonas,bo waham się pomiędzy testami od emano i iwonas.Słyszałam od znajomych ,ze Iwonas jest tansze i ogólnie fajne,bo dają gratis płytę z hazardem,a emano podobno też spoko ale cena wysoka?

osobiście polecam zalogowanie się na stronce DSA, opłacenie niewysokiego abonamentu i korzystanie do woli z testów on line. Jest to dokładnie ta sama baza pytań, co na oficjalnym egzaminie teoretycznym.
powodzenia!

nie ma testów na stronie DSA,były ale po angielsku .Najlepiej trzeba kupić tłumaczone,są chyba dwie firmy:iwonas i emano.Z tego co wiem iwonas lepsze i tańsze,wejdźcie na stronkę tej firmy(nie pamietam jaka ale wpiszcie w google iwonas).

Powrót