jak zwykle allegro

• Autor wątku Autor wątku moominova
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

moominova

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

zakupiłam towar na allegro, jednak wbrew opisowi aukcji, okulary przeciwsłoneczne nie są oryginalne. Chciałabym zwrócić towar i odzyskać pieniądze, jednak towar zakupiłam od osoby prywatnej, nie firmy.

Jak postępować w takim przypadku?

z góry dziękuję za pomoc!

Podaj link do aukcji. Jak wyglądał opis tej aukcji?

moominova napisał:
Witam,

zakupiłam towar na allegro, jednak wbrew opisowi aukcji, okulary przeciwsłoneczne nie są oryginalne. Chciałabym zwrócić towar i odzyskać pieniądze, jednak towar zakupiłam od osoby prywatnej, nie firmy.

Jak postępować w takim przypadku?

z góry dziękuję za pomoc!
Skąd pewność, że okulary nie są orginalne ?

Do potwierdzenia originalności konieczne są:
- wyryte RB na lewej soczewce
- na lewym ramieniu numer seryjny / model+wielkość / kolor / wymiary szkła / 3N
- na prawym ramieniu WAYFERER(r) Hand Made in Italy CE

nic z tego niestety w moich okularach nie ma

Zakup od osoby fizycznej nie zwalnia jej od prawdziwości opisu.
Wyślij jeszcze raz maila do sprzedawcy, iż żądasz zwrotu za przedmiot i wysyłkę bo sprzedawca świadomie wprowadził Cie w błąd. Jak nie to niestety wystaw odpowiedni komentarz i zgłoś do allegro nieuczciwego sprzedawce.
Świadomie bo skoro napisał, że są oryginalne, to powinny mieć znamiona oryginalności, o których piszesz. Wskaż mu też stronę/informację, gdzie można o tym przeczytać.
Jak będzie miał za grosz sumienie to CI zwróci.

Swoją drogą we Włoszech jak byś kupiła podróbkę na plazy to byś dostała ichniejszy mandat.

germi_m napisał:
Jak będzie miał za grosz sumienie to CI zwróci.

A jak sumienia nie będzie miał i nie zwróci, zgłoś sprawę do allegro (Program Ochrony Kupujących) i na policję. Ja tu widzę co najmniej dwa przestępstwa: oszustwo i sprzedaż podrobionych towarów.

Powrót