Jaka forma umowy dla os. fizycznej bez firmy

• Autor wątku Autor wątku pytanko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pytanko

Użytkownik
Odpowiedzi
372
Witam!

Mam takowe pytanie, mój znajomy będzie chciał u mnie na stronie www wydzierżawić powierzchnię reklamową w postaci linka, lub też kilku linków na jakiś okres czasu, tzn. docelowo ma być to umowa bezterminowa, w zasadzie, gdyż moc mojego serwisu jest spora, a jemu zależy na efekcie seo pozycjonowania, to takie silne linki się przydadzą :-)

W każdym razie, pytanie do speców, czy umowa dzierżawy powierzhcni reklamowej, istnieje coś takiego? A jeśli tak, czy mam do tego jakieś rachunki wystawiać jako osoba fizyczna dla firmy?

Witam!

Pomoże ktoś, ładnie proszę ;-)

Moim zdaniem wystarczy prosta umowa reklamy w ktorej opisze sie zasady funkcjonowania oraz wszystkie warunki, nie potrzeba tu niczego wyjatkowego.

A jak taka umowa reklamy wygląda?

W Urzędzie Skarbowym się mogą przecież przyczepić chyba, że ktoś niby prowadzi działalność, a jej nie zarejestrował, nie rozumiem tego do końca wlaśnie.

Może lepiej byłoby spisać np. umowę o dzieło, w której np. warunkiem jest coś takiego, że dziełem jest osiągnięcie wyników w wyszukiwarce google.pl na pozycjach od 1 do 10 , pod słowo "słowo nr 1" oraz frazę "fraza nr 1, 2, 3" potocznie zwanych top10.

Przyjmujący dzieło stwierdza, że po osiągnięciu danego wyniku wypłaci Panu takiemu i takiemu kwotę taką i taką w całości, albo w ratach ( o ile istnieje taka możliwość?). A wykonujący dzieło zapewna, iż jego efekty będą miały charakter długofalowy i będą się utrzymywały przez powiedzmy 6 miesięcy.

Czy coś takiego można też spisać?

Powrót