Jaka jest metoda na urzędnika sk.....syna?

• Autor wątku Autor wątku handal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

handal

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Witam, pytanie do wszystkich, prawników również prawników. I tak... dyr.urzędu celnego wydaje decyzję, która w jawny sposób narusza prawo, dodatkowo pomija wniesione przeze mnie dowody w sprawie, nie odpowiada na żądanie powołanie biegłego, pomija wnioski dowodowe, nie odnosi się do nich i wydaje decyzję w drodze postanowienia. Za decyzja w błyskawicznym terminie zostaje wydany nakaz płatniczy...niebywałe. Odwołuje się od decyzji w terminie do instancji wyzszej, czyli dyrektora izby celnej, uwaga w dniu 28-05-2010.
I co, wczoraj w dniu 3-02-2011 roku dostaje pierwsza odpowiedź od dyr.izby celnej, że z uwagi na natłok spraw wyda decyzje do 01-04-2011.
To chyba zaoczne "prima aprilisy". Z tego co czytam to nie ma skutecznej metody na takich ignorantów. Skarga - nic nie daje , nie ponosi żadnych konsekwencji, wydłużę sprawę.
To jak plucie człowiekowi w twarz. Gdyby nie był urzędnikiem i nie miał specjalnej ochrony prawnej, to dałbym mu w twarz. Prawo mówi, że miał na to 30 dni, ale prawo nie przewiduje żadnych wymiernych konsekwencji za to, że ja mam komornika od 9 mc i sprzedaje majątek, zniszczył firmę, niszczy mnie osobiście i moją rodzinę, bo moje zaskarżenie decyzji nie wstrzymuje egzekucji.
Czy jest na nich metoda czy dać w "r....j" takiemu jednemu z drugim w ciemnej ulicy. Byłem uczciwym człowiekiem, ale moje dzieci cierpią przez dwóch ludzi w tym kraju to zastanawiam się czy nie ponieść pełnych konsekwencji własnego upadku, a mieć satysfakcję i poczucie sprawiedliwości.
Więc proszę o poradę, jest na nich metoda - skuteczna w ramach prawa?, czy jesteśmy bezsilni?

Powrót