Jaka jest odpowiedzialność karna tego czynu??

• Autor wątku Autor wątku marianika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marianika

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. w roku 1999 bedąc pracownicą pośrednictwa kredytowego, podpisałam za kolezanke wniosek kredytowy. Nie było to zamierzone działanie poprostu w trakcie wypełniania dokumentów popełniłam błąd i przepisałam wniosek podpisujac się za kredytobiorce. teraz po upływie ok 8 lat okazuje sie ze ona nie spłacała tego kredytu i wypiera sie że go chciała. Nadmienie że kwote kredytu dostała na konto bankowe.Pozostałe dokumenty tj zaświadczenie o dochodach zostało dołaczone przez mojego pracodawce. Jak się pózniej okazało zostało sfałszowane. Co mi grozi za ten czyn i co powinnam teraz zrobić??Kiedy ta sprawa sie przedawni?Nigdy nie byłam karana.. czekam na rady.. Pozdrawiam i z góry dziękuje.

Czy postawiono Ci zarzuty, a jeżeli tak to jak kwalifikowane? (z jakich przepisów).

hej, nie wiem nic bo od 2 lat jestem za granicą i nie odbieram poczty ale odwiedzaja mój rodzinny dom panowie z prokuratury.Zastanawiam sie czy jechac do polski na świeta, może mnie zatrzymają w areszcze skoro nie moga mnie znaleźć. :what:

Bez wiedzy co Ci zarzucono nie sposób ocenić ani zagrożenia ustawowego ani terminu przedawnienia karalności.

nie wiem nie znam sie na tym ale pewnie moga mi zarzucić podrobienie podpisu. nie znam sie na tym i nie wiem czy na podstawie zeznań świadków moga mnie oskarżyć o wyłudzenie? nadmienie raz jeszcze ze pieniądze poszły na konto kredytobiorcy i ja nie miałam zadnego motywu.

Powrót