Jaka kara dla 16-latka?

• Autor wątku Autor wątku damian280992
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damian280992

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam jestem nowy na tym forum. Mam 16 lat i w tamtym roku pod koniec pazdziernika z moim kolega rzucilismy 3 jajka w elewacje domu otynkowanego z barankiem. Przyznalismy sie do wlasciciela domu i kazali nam pomalowac ten dom wiec z kolega umylismy to i pomalowalismy wszystko bylo ok. ale na wiosne wyszly takie czarne plamy w tym miejscu co bylo rzucone i ta wlasciecielka domu chciala aby pomalowac to jeszcze raz ale nie zrobilismy tego wiec ona chciala wynajac malarza a my za to mielismy zaplacic ale moj tato chcial zeby jego kolega to pomalowal ale wlascicielka nie chciala i tak to zeszlo do tej pory az w koncu wracalem do domu i widzialem jak ona jeszcze raz to malowala biala farba i na trzeci dzien od tego przyszlo mi wezwanie na policje wiec pojechalem i powiedzialem cala prawde jak to bylo oni to zapisali i pozniej zapytalem sie co za to moge miec ale powiedzieli ze nie wiedza wiec chcialbym sie dowiedziec co za to wlasnie moge miec?? jak ktos wie to prosze o odpowiedz...

Skoro w momencie popełnienia czynu miałeś 16 lat, to będziesz miał sprawę przed Sadem Rodzinnym.
Nie wiemy czy Byłeś wczesniej za coś karany, ale jesli nie oraz biorąc pod uwagę próbę naprawienia szkody, to jest duża szansa że skończy sie na przysłowiowym "pogrożeniu palcem" ew. nadzorze kuratora. Wizyta w poprawczaku zdecydowanie Ci nie grozi.

Nie nigdy nie bylem karany. A i jeszcze ta wlascicielka chce pomalowac ta sciane za 4000zl to jest nie mozliwe ze az tyle to bedzie kosztowalo...

Powrót