Jaka przysługuje odprawa?

• Autor wątku Autor wątku ala25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ala25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
przez 4 lata pracowałam z spółce, która prowadziła działalność A i B. Po 4 latach mojej pracy właściciele spółki zakupili firmę konkurencyjną do działaności B spółki w której pracowałam, oddzielili pion B od spółki i połączyli go z zakupioną firmą i tak powstała nowa firma, która miała tych samych właścicieli co spółka ,w której pracowałam. Wszyscy pracownicy, którzy zajmowali się działalnością B spółki podpisali wypowiedzenie za porozumieniem stron i od razu otrzymali umowy o prace na czas nieokreślony w nowo powstałej firmie - również ja. W tej firmie pracuję ponad 1 rok i właśnie otrzymałam wypowiedzenie z powodu likwidacji stanowiska pracy. Mam otrzymać odprawę w wysokości jendomiesięcznej pensji, czy w takim przypadku staż pracy w obu tych firmach nie powinien się sumować i odprawa nie powinna być 2 miesięczna? Dodam, że nowo powstała firma ma inny NIP niż spółka, w której pracowałam wcześniej.

Bardzo proszę o informację.

Według mnie są to (były) dwie zupełnie inne firmy. To ze ci sami właściciele nie ma nic do rzeczy. Przed laty właścicielem prawie wszystkich firm w Polsce było państwo.

Powrót