T
trzebiska
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, poszukuję pomocy w rozwiązaniu sytuacji, w której znalazla się moja rodzina. Mianowicie mój ojciec cztery lata temu stracił pracę. Zlikwidowała się firma, w której pracował. Przez rok pobierał zasiłek dla bezrobotnych. W tym roku skończył 60 lat i do dnia dzisiejszego nie może żadnej pracy znaleźć. Ma uprawnienia spawacza, mechanika samochodowego i prawo jazdy z jazdą bezwypadkową ale wszędzie jest "za stary". PUP od lat nie ma dla niego żadnych propozycji. Gdy postanowił spróbować założyć własną działalność i wystąpił o sfinansowanie kursu na uprawnienia to się dowiedział, że nic z tego bo wszystkie pieniądze jakie PUP w ogóle miał idą na powodzian. Moja matka ma jedynie zasiłek przedemerytalny w wysokości 450 złotych. Ja już nie jestem w stanie utrzymać nas wszystkich z mojej wypłaty. Stąd moje pytanie: czy moi rodzice w tej sytuacji mają szansę na otrzymanie jakiejkolwiek pomocy od państwa? Bo do tej pory nikt nigdzie nie potrafił udzielić im jakiejś sensownej odpowiedzi na to proste pytanie.