Jaki adres do polisy AC

• Autor wątku Autor wątku darek84n
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

darek84n

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Jaki adres do polisy AC, czy błędny adres może być powodem odmowy wypłaty

Zakupiłem nowe auto, teraz musze je zarejestrować.
Adres zameldowania mam w miejscowości (a), natomiast mieszkam aktualnie u dziewczyny w innej miejscowości (b), jeszcze nie zdążyłem się zameldować).

Auto raczej musze zarejestrować w miejscowości zameldowania (a).

Jak wygląda sprawa ubezpieczenia AC. Auto będzie w większości parkowane w miejscowosci (b), pod blokiem.
Jaką miejscowość i miejsce postoju auta podać ubezpieczycielowi. Czy faktyczne miejsce zamieszkania, czy adres zameldowania. Czy ma to wpływ w przypadku kradzieży auta?

Czy ubezpieczyciel może odmówic wypłaty, gdy auto było w nocy parkowane w miejscu zamieszkania (a), a nie zameldowania (b), tak jak rejestracja auta?

Ostatnia edycja:
Witam, wszystkie informacje, jakie podaje Pan ubezpieczającemu, powinny odzwierciedlać rzeczywistość, a na pytanie, "Czy ubezpieczyciel może odmówić wypłaty, gdy auto było w nocy parkowane w miejscu zamieszkania (a), a nie zameldowania (b), tak jak rejestracja auta?", znajdzie Pan odpowiedź w zapisach umowy ubezpieczenia lub w razie wątpliwości od pracownika firmy dzwoniąc na infolinię, lub udając się osobiście do placówki.

A co ma zamedlowanie do tego wszytskiego? bez sensu. do polisy podajesz gdzie mieszkasz i gdzie auto bedzie uzytkowane.

Powrót