Jaki termin na zwrot pieniedzy za towar

• Autor wątku Autor wątku ch2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

ch2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam

Mam problem ponieważ zakupiłem towar przez internet za pomocą "paypal" pieniądze trafiły do firmy dostałem potwierdzenie "Your order has been completed successfully."

Po paru dniach dostalem maila ze sklep chce potwierdzenia adresu wysyłki towaru. niestety ale adresu nie miałem jak potwierdzić wiec napisałem żeby anulowali transakcję

po kolejnych kilku dniach napisałem emaila z pytaniem kiedy zostaną mi zwrócone pieniądze, odpowiedziano mi ze mają na to 28 dni jeszcze

Na ich stronie znalazłem:

5.4 Once you have notified IHEADPHONES that you are cancelling the contract, IHEADPHONES will refund or recredit you within 30 days for any sum that has been paid by you or debited from your credit card for the goods.

czy sklep ma takie prawo i co jeżeli w ciągu tych 30 dni pieniądze nie wpłyną na kont ?

Dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam

[cytat="ch2"]

Po paru dniach dostalem maila ze sklep chce potwierdzenia adresu wysyłki towaru. niestety ale adresu nie miałem jak potwierdzić wiec napisałem żeby anulowali transakcje

Pozdrawiam[/cytat]

jak to nie miales jak potwierdzic adresu?
Jak Ci nie zwrocia w ciagu 30 dni to im przypomnij mailowo a najlepiej litownie o calej sytuacji.

[cytat="sisisi"][cytat="ch2"]

Po paru dniach dostalem maila ze sklep chce potwierdzenia adresu wysyłki towaru. niestety ale adresu nie miałem jak potwierdzić wiec napisałem żeby anulowali transakcje

Pozdrawiam[/cytat]

jak to nie miales jak potwierdzic adresu?
Jak Ci nie zwrocia w ciagu 30 dni to im przypomnij mailowo a najlepiej litownie o calej sytuacji.[/cytat]

Normalnie bo jak sie mieszka na lewo daleko od miejsca gdzie zarejestrowalem karte to wszedzie chca potwierdzenie adresu, moj angielski nie jest za dobry wiec mam problem z tlumaczeniem im przez telefon. Niestety ale nie dostalem zwrotu tak jak sadzilem nie ma co pisac do nich bo oni to olali i nie wiem jak zalatwic ta sprawe.

Moze napisz maila do paypal to Ci cos poradzą.
Chociaz oni pewnie odpiszą, że są tylko pośrednikiem w przekazywaiu pieniędzy.
Ale opisz sytuację i zapytaj co możesz z tym zrobić.
Na pewno jest jakas instytucja, ktora chroni konsumentow w innych krajach.

A do sklepu zprobuj ponownie napisac maila. Uperdliwosc w dochodzeniu swoich pieniedzy poplaca. Jak chcesz moge Ci pomoc w przetlumaczeniu maila czy pisma na angielski.
Czasami jest tak, ze ludzie zawodza i zapominaja. Wychodzi nadplata na koniec roku, albo i pozniej i sie zastanawiaja skad ona jest, albo i sie nie zastanawiaja...

Witam

Nadal pieniędzy za towar nie odzyskałem nie wiem czy nie jest już za późno ponieważ teraz przebywam już w Polsce. Na moje maile nie odpisują a zarazem dodali mój email jako spam wiec automatycznie moje maile są kasowane. nie wiem czy coś mogę zrobić w tej sprawie ?

Powrót