jakie rokowania?

• Autor wątku Autor wątku bl1tz1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bl1tz1

Użytkownik
Odpowiedzi
64
witam!! wczoraj odwiedzialm MOPS aby zlozyc dokumenty o dofinansowanie do mnieszkania! pani wczsniej pzrez tel poinformowala mnie ze wystarczy tylko zaswiadczenie meza z ZK o pobycie! wiec dostarczylam ale wczoraj okazalo sie ze nie przysluguje mi dostacja poniewaz tak naprwde maz nie mieszka chwilowo i przekracza ilosc mertow na osobe! powedzialam pani ze pzreciez nie sprzedam mieszkania na okers 2 lat bo przeciez maz wroci! jest zameldowany a do spoldzielni mieszkaniowej odprowadzam za niego wszytskie skladki t. wywoz smieci winnda itp. pani z MOPS-u wystawila mi takie zaswiadczenie ze jezeli maz nie wstawi sie osobiscie podpisac dokumenty przy parcowniku MOPS-u ja dostacji nie dostane!! jade teraz z tym zaswiadczenie do Dyrektora ZK aby poprosic go zeby poscil meza na chociaz pare godz aby te sparwy pozalatwiac! i teraz pytanie!!! jak mam z nim rozmawiac i na co sie powolac???? pozdrawiam

Może starać się o przepustkę w takiej sytuacji, ale nikt nie daje gwarancji, że ją dostanie. Dyrektor nie wypuści męża na parę godzin z ZK...Ja bym spróbowała dostarczyć te dokumenty do ZK, a podpis męża może poświadczyć np. wychowawca. Nikt nie powinien żądać obecności męża, skoro dostarczyłaś zaświadczenie, że jest teraz w ZK...dla mnie to conajmniej dziwne. Chyba najlepszym rozwiązaniem jest dostarczenie tych dokumentów do męża.

A ja bym poszła do tej pani z opieki i poprosiła zeby pokazała mi taką ustawe i dowiedziała sie kto jest jej przełożonym, normalnie krew mnie zalewa, paniusia wielka ja bym jej dała hehe

Niestety z urzędnikami ciężko wygrać :) Jest jeszcze jedno rozwiązanie - ta miła pani może osobiście iść do ZK, wyciągnąć męża bl1tz1, zaprowadzić do MOPS-u i poprosić, żeby podpisał potrzebne dokumenty :)

ej wiesz co gadałam z kuratorką mojego meża o koleżance ktora ma 5 dzieci i jak poszła do opieki to miła pani powiedziała jej zeby lepiej zastanowiła sie które dziecko chce najpierw oddać :x
Krzycha kuratorka była w szoku, powiedziała ze na każdą taką odpowiedz jest jakaś ustawa wiec jezeli są takie sytuacje to trzba walić do kierownika opieki...
sprobuj moze pomoze
powodzenia

tak!! ja juz bylam wlasnie u kierownika!!!
i to ona mi takie zaswiadczenie wystosowala na moja prosbe! pzrepis juz czytala! i faktycznie jesli sam osobiscie sie ni zglosi a to ebdzie swadczylo o przepustkach bo ja powiedzialm ze maz mieszka czamsi w domu jak wychodzi na pzrepustki !!! sklamalam bo zadnej jeszcze nie dostal
poniewaz za ktotko siedzi! zobaczymy w poniedzialek!! a przepustki kilku godzinne sa!!! rozmawialam jzu wychowawca jego i ma cos pomyslec jak mi pomoc! razem mamy isc do dyrektora!!!

Powrót