Jakie są możliwości zakończenia stażu unijnego.

• Autor wątku Autor wątku tiger32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tiger32

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam!
Odbywam staż z unii europejskiej, mam pytanie odnośnie zakończenia go, dlatego że mam oferte pracy na normalna umowe, w bardzo prestiżowej firmie i tu pytanie czy przedstawienie umowy o prace kończy staż i udział w projekcie, bez żadnych konsekwencji? Dodam że firma oferująca prace nie jest firmą w której odbywam staż. Na internecie dowiedziałem sie ze w przypadku stażu z pup każda forma zatrudnienia kończy staż, ale czy w przypadku unijnego stażu jest tak samo ?

tiger32 napisał:
i tu pytanie czy przedstawienie umowy o prace kończy staż i udział w projekcie, bez żadnych konsekwencji?
Tak.
tiger32 napisał:
Dodam że firma oferująca prace nie jest firmą w której odbywam staż. Na internecie dowiedziałem sie ze w przypadku stażu z pup każda forma zatrudnienia kończy staż, ale czy w przypadku unijnego stażu jest tak samo ?
Tak. Staż unijny to także staż z UP, tylko finansowany ze środków unijnych. Staż EFS i FP to staże z Urzędu Pracy.

Proszę pamiętać o dwóch rzeczach:
1. Po podpisaniu umowy o pracę bezrobotny ma 7 dni na poinformowanie o tym fakcie UP.
2. Mimo, iż staż się zakończył należy dostarczyć do UP podpisaną listę z dniami, kiedy jeszcze trwał. (Np. umowa w nowej firmie od 16 listopada, to 15 listopada powinien być podpisany na stażowej liście obecności).

Powrót